Annons:

Så ser Leijonram på nya chefstappet – så ska ersättaren rekryteras

Kommundirektören Carolina Leijonram om att kommunen nu ska hantera två tunga chefsrekryteringar parallellt. Foto: Vimmerby kommun

Så ser Leijonram på nya chefstappet – så ska ersättaren rekryteras

Vimmerby kommun tappar ännu en tung chef. Samhällsbyggnadschefen Andreas Horste byter till Västerviks kommun.
– Han har varit en viktig person i koncernledningen, säger kommundirektör Carolina Leijonram.

Annons:

På onsdagen kom beskedet att ytterligare en hög kommunal tjänsteman lämnar Vimmerby. Det handlar om tidigare gatuchefen och nuvarande samhällsbyggnadschefen, Andreas Horste, som fått jobbet som vd för Bostadsbolaget i grannkommunen Västervik.

– Det är tufft. Jag har uppskattat jättemycket att jobba med honom och det är flera stora utmaningar vi löst tillsammans. Han har varit en viktig person i koncernledningen. Jag förstår också att det är ett jättefint erbjudande han fått och det är väldigt roligt för Andreas. Det tycker både vi och jag. Jag tycker inte det är något konstigt i sig dock. Jag förstår honom naturligtvis och är både glad och stolt över det här fina uppdraget som han fått där, men det är självklart att jag kommer sakna honom här, säger kommundirektör Carolina Leijonram.

Men Horste är inte det enda av tunga chefstapp i Vimmerby de senaste åren. Tidigare i höstas stod det klart att utvecklingschefen Tommy Dahlgren valt att säga upp sig och så sent som förra sommaren valde Anna Erlandsson Karlsson, som var administrativ chef och kommunikationschef att byta till Västerviks kommun, där hon också bor.

– Lite är det tidens tecken. Det är en ökad rörlighet och den största enskilda faktorn, som jag normalt sett är stolt över, är att vi har väldigt hög kompetens. Personerna vi har är attraktiva på arbetsmarknaden. Vi fortsätter göra allt vi kan för att vara attraktiva och för att man ska vilja komma till oss och stanna kvar. Men erbjudanden och nya utmaningar kommer och går. Så ser det ut på arbetsmarknaden totalt sett.

Ska snart inleda intervjuer

Nu ska kommunen rekrytera både en ny utvecklingschef och en ny samhällsbyggnadschef. 

– Det är så det är. Jag står inför faktumet att det är två vakanser, men det är inget jag funderar på. Jag tar mig an den utmaningen på bästa sätt. Det är två viktiga tjänster för kommunens utveckling. Målsättningen är att vi ska rekrytera personer så snart det bara går med både kompetens och erfarenhet.

Kommunen har sökt den nya utvecklingschefen lokalt och är nära att påbörja intervjuer med tre utvalda kandidater.

– Vi räknar med att koka ned det till tre stycken och vi är i fasen att vi ska kalla personer till intervju.

Hur snart börjar ni med intervjuerna?

– Vi sköter de här rekryteringarna internt på vår HR-avdelning och intervjuerna ska bokas in nu i närtid.

"Samma förfaringssätt"

Redan nu är det bestämt att man kommer använda samma tillvägagångssätt för att försöka hitta en ny samhällsbyggnadschef.

– Vi kommer ha samma förfaringssätt. Vi kommer ta vår egen HR-avdelning som stöd och hjälp. Vi har god erfarenhet av det och hög kompetens inom det området, så vi ser att vi ska kunna rekrytera själva och klara båda de här med egna resurser. Det kommer bli en lokal prägel, där vi annonserar lokalt, säger Carolina Leijonram och fortsätter:

– Sedan betyder inte det att vi lyckas. Vi kanske får ta fler varv eller tänka om senare, men det är vår ingång.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt