Annons:

Daniel från Storebro till final i Hela Sverige bakar:

Daniel Svensson är klar för final i Hela Sveriges bakar. Foto: TV4/Pressbild

Daniel från Storebro till final i Hela Sverige bakar: "Riktigt fett"

Andréa Ask förra säsongen. Nu Daniel Svensson. Våra trakter fortsätter dominera när det kommer till Hela Sverige bakar. Storebroamerikanen är nu klar för final i Hela Sverige bakar 2022.
– Det är riktigt fett, säger han om finalplatsen.

Annons:

På onsdagskvällen sändes semifinalen av Hela Sverige bakar. En av fyra kvarvarande deltagare var Daniel Svensson, som ursprungligen är från Storebro men som sedan många år bor i USA. 

Han gjorde en stark insats i semifinalen och är nu klar för final nästa vecka. Därmed har han gjort precis samma bedrift som Anna Nilsson (från Djursdala) och Andréa Ask (från Södra Vi) klarat av tidigare.

– Jag tänkte faktiskt på det när det började närma sig, att nu ska jag ta mig minst lika långt som Andréa Ask, säger han och skrattar:

– Det är riktigt fett, alltså. Efter fick jag också reda på att Anna Nilsson gått långt. Jag har faktiskt jobbat tillsammans med henne på Astrid Lindgrens Värld en gång i tiden. Nu hoppas man ju att någon från Vimmerby kommun vinner. Det är bra statistik och vi är verkligen envisa härifrån, säger Daniel Svensson.

Italienska smaker

I paradbaket handlade det om att göra en smörgåstårta. Daniel Svensson satsade på en med italienska smaker.

– Innan kände jag att det var helt sjukt att jag ens kommit till semifinal. Men inför semifinalen hade jag faktiskt hyfsat självförtroende och att göra en smörgåstårta var jag peppad på. Jag kände att det kunde bli rätt så bra. Jag satsade på en italiensk eftersom man inte hade de råvaror man är vana vid för att just en klassisk svensk smörgåstårta. Jag ville göra den lite annorlunda och satsa lite 2.0 på det. 

Daniel såg otroligt överraskad ut när juryn berömde honom.

– Vad jag minns, så blev jag väldigt positivt överraskad. Jag visste att de andra tre hade jäkligt bra grejer och när man har kommit så här långt, så är alla väldigt skickliga. Just de här tre är väldigt duktiga på att hitta bra smakkombinationer, så jag visste att det skulle bli tufft. Jag var helnöjd efteråt, även om det strulade lite med brödet och ugnen igen. 

"Riktig kamp"

Den tekniska delen, som bestod i att dekorera och spritsa tårtor, var Daniel Svensson aningen orolig inför.

– Det är inte min starka sida, men jag bestämde för att kötta på. När de andra hade kommit så mycket längre än mig kändes det jobbigt. Jag kämpade på, men så var det marsipannejlikor först och det har jag aldrig gjort tidigare. Det är inte lätt med marsipan. Man blir frustrerad, springer fram och tillbaka, och en sådan enkel sak som att spritsa med grädden är inte så lätt som det låter.

Två av deltagarna var klara långt före Daniel Svensson och Lovisa Wikberg hade ett sekunddrama sinsemellan om att inte bli färdig sist.

– Det var en riktig kamp, men jag hade en bra feeling och kom fram några sekunder före henne. 

Vad kände du efter det momentet?

– Paradbaken är oftast det viktigaste, men hade jag kommit sist i den tekniska delen, så tror jag inte att jag hade gått vidare. 

Var och såg Vimmerby Hockey

När det stod klart att det blev en finalplats kunde han andas ut.

– Eftersom det gick så bra med smörgåstårtan, så blev jag inte jätteöverraskad där och då. Jag var otroligt glad och kände mest stolthet över vad jag åstadkommit. 

Daniel Svensson befinner sig just nu på hemmaplan och såg Vimmerby Hockeys match mot Nybro Vikings i söndags. Han blev också intervjuad i periodpausen mellan första och andra perioden.

– Det var en skön känsla att vara i Tigerkulan igen. Det var jätteroligt. Det hade varit ännu bättre om min kusins pojk (Theo Lundqvist) spelat och varit friskt. Nu beger jag mig mot USA igen i slutet av den här veckan.

Det betyder att han inte är i Sverige när finalen av Hela Sverige bakar sänds om en vecka.

– Allting kan hända. Det är en tävling och jag har erbjudit mycket spänning genom programmet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt