Annons:

Daniel ensam manlig hemmabagare kvar – vidare i Hela Sverige bakar igen

Daniel Svensson får fortsätta i Hela Sverige bakar en vecka till. Foto: TV4/Pressbild

Daniel ensam manlig hemmabagare kvar – vidare i Hela Sverige bakar igen

Daniel Svenssons resa i Hela Sverige bakar går vidare. Storebrosonen är nu ensam manlig hemmabagare kvar i tävlingen.
– Det är ofattbara och grymt bra känslor, säger han.

Annons:

Daniel Svensson växte upp i vår trakt men tog tidigt beslutet att lämna Sverige för USA. Trots att han, frånsett kortare perioder, mestadels bott i USA sedan 90-talet är han en av deltagarna i årets upplaga av det populära programmet Hela Sverige bakar. 

Under onsdagskvällen sändes det sjunde avsnittet och Daniel Svensson tog sig vidare ännu en gång. Han verkade inte tillhöra den absoluta toppen under avsnittet.

På menyn stod Gustav Adolfsbakelse och Chokladfondant.

– På förhand var jag faktiskt riktigt peppad inför paradbaket i avsnitt sju. Det här var verkligen en perfekt möjlighet att visa min kärlek till kaffe. Jag ville hylla specialkaffe och planerade att använda kaffe från två mindre rosterier. Ett från mina vänners rosteri i USA och ett från Stockholm. Jag "safeade" lite i den här utmaningen, då min bakelse i stort sett var en operabakelse. Den har dock många lager och proportioner är viktiga. Man måste vara noga för att få ihop en bra slutprodukt, säger Daniel Svensson.

Själv var han väldigt nöjd.

– Jag tyckte, på den korta tid vi hade för ett sådant bakverk, att det gick suveränt. Det var fina lager, jämnt skurna kanter, bra och höjd fin finish. Det som blev för enkelt var dekoren. Jag håller med Sörberg (Johan) om att det såg för enkelt ut. Jag kunde också varit mer kreativ med smaker tycker jag. 

Smör ställde till det

Smör ställde sedan till det lite för honom i den tekniska delen.

– Jag presterade bra. Det enda var finishen med lite för mycket smör som förstörde helhetsintrycket något. Jag valde att smörja formarna med mjöl i stället för socker som gjorde att det inte såg tillräckligt fint ut. Jag kämpade på som baran den och jag är hyfsat nöjd med insatsen. Det skulle varit mer finlir med dekoration på mina bakelser, men jag är ändå nöjd med vad jag ställde fram.

Det blev inget stjärnförkläde denna gång, men han tycktes inte heller nära att bli hemskickad.

– När Elias (Wärme) gått ut ur tältet blev det enormt känslosamt. Jag var ledsen för hans skull och det kändes tungt att en sådan ung och talangfull bagare fick lämna tävlingen. Det hade varit stressiga utmaningar under dagen och det kändes som en stor lättnad att fortfarande stå där bakom bänken med stolthet. Just där och då tror jag inte riktigt jag fattade vad jag åstadkommit i Hela Sverige bakar. Jag är den ende manlige hemmabagaren kvar och har gått igenom hela sju avsnitt. Det var ofattbara och grymt bra känslor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt