Annons:

Han är årets mottagare av kultur- och fritidspriset: ”Riktigt rörd”

Föreningsprofilen Erling Åberg tilldelas årets kultur- och fritidspris i Vimmerby kommun. Foto: Roland Samuelsson

Han är årets mottagare av kultur- och fritidspriset: ”Riktigt rörd”

Årets mottagare av kultur- och fritidspriset i Vimmerby är utsedd. Erling Åberg tilldelas priset för sitt engagemang inom föreningslivet.
– Jag blev riktigt rörd när Jacob Käll (kommunstyrelsens ordförande) ringde, säger Erling Åberg. 

Annons:

Föreningsprofilen Erling Åberg får årets kultur- och fritidspris i Vimmerby kommun. Det var kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll som ringde till honom på tisdagseftermiddagen och sa att han var årets mottagare av priset. 

– Det var överraskande och inget som man direkt går runt och tänker på. Jag visste inte vad jag skulle säga. Orden försvann, jag hade svårt att få fram några ord. Det känns väldigt stort. Det är mycket eminenta personer som har fått priset tidigare. Det är roligaste som har hänt mig hittills i år. Han läste upp motiveringen och det var ingen osanning i det, säger Erling Åberg. 

"Vill gärna göra något"

Pelarnebon Erling Åberg har varit aktiv i Pelarne skytteförening sedan 1972 och i Vimmerby Korpen sedan 1980.

Vad säger du om ditt brinnande intresse? 

– Det har bara blivit så. Går jag med en förening så vill jag gärna göra något. Jag åker till exempel in och skjuter hos Vimmerby skytteförening och det är skönt. I många andra föreningar är jag ofta med i en styrelse. Jag är sekreterare i Vimmerby Korpen, Pelarne hembygdsförening och Pelarne skytteförening, säger han och fortsätter: 

– Jag har blivit engagerad inom Körsbärskullen där jag har titeln övervaktmästare. Det är rätt mycket att göra, främst vad gäller uthyrningsbiten. Det har gått bra i år, men det är ett stort påhäng. Jag vill inte bara lägga ut en nyckel i en låda utan jag vill öppna och prata om skolan och bygden. Märker jag att de är intresserade kan de få information i en halvtimme.

Fakta

Motivering till 2022 års kultur- och fritidspristagare:

”Erling Åberg tilldelas 2022 års kultur- och fritidspris för sitt engagemang inom föreningslivet. Erling har sedan tonåren varit starkt engagerad i kommunens och Pelarnes föreningsliv. Han har ägnat otaliga timmar åt att ge andra en meningsfull fritid. Genom sitt engagemang i flera föreningar arbetar han för en aktiv och levande landsbygd i Pelarne och för många är han igenkänd genom ett mångårigt arbete i Vimmerby Korpen. På ett underfundigt och humoristiskt sätt finns Erling alltid i bakgrunden och skjutsar, skriver resultat, målar och fixar fika. Erling är en eldsjäl inom föreningslivet som borgar för att saker blir gjorda. Erling Åberg är en värdig mottagare av kultur- och fritidspriset 2022”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt