Annons:

Snötillverkningen är igång – då kan Dackestupet öppna för säsongen

Hjortens Alpina meddelar att det kommer bli skidåkning i Dackestupet i Virserum i vinter. Foto: Hjortens Alpina

Snötillverkningen är igång – då kan Dackestupet öppna för säsongen

De som hoppas på skidåkning i Dackestupet har all anledning att jubla. Hjortens Alpina meddelar nu att snötillverkningen är igång. 
– Målsättningen är att öppna upp anläggningen mellan jul och nyår, säger Erik Karlsson, styrelsemedlem och en av fyra ansvariga för snöproduktionen. 

Annons:

Styrelsen i Hjortens Alpina gick under onsdagskvällen ut med information om att det kommer bli skidåkning i Dackestupet denna vinter. 

– Det känns jättebra och det har hela tiden varit vår målsättning att lösa det. Vi har en bra ungdomsverksamhet och det är viktigt att de får chansen att åka skidor i vinter. Det som har varit ett problem och ett frågetecken är kostnadskalkylen. Nu har vi fått indikationer från Hultsfreds kommun på att vi kommer få ekonomisk hjälp om det skulle vara så att det behövs, säger Erik Karlsson. 

Snötillverkningen inleddes vid 19.30-tiden i går kväll och ser ut att pågå fram till klockan 7.00 i morgon bitti. 

– Så länge det är kallt så kör vi på och vi kommer kunna tillverka snö fram till fredag morgon om man tittar på prognosen. Det kommer bli mildare väder under helgen och när det är några enstaka minusgrader finns det ingen anledning att tillverka snö. Det kostar bara pengar. Det kommer en kallare period som börjar på tisdag och det ser lovande ut även om det är svårt att säga hur länge den kommer hålla i sig, säger Erik Karlsson. 

Då kan backen öppna för säsongen

Det kommer enligt Erik Karlsson bli stabil kyla i tre-fyra dagar under nästa vecka. 

– Det är tidiga prognoser och hinner ändra sig om man har otur. 

Om arbetet går som planerat för föreningen är tanken att Dackestupet ska öppna upp i dagarna mellan jul och nyår. 

Hultsfreds kommuns besked om att de kan hjälpa till med ekonomiska medel om det inte går ihop sig ser Erik Karlsson positivt på. 

– Målsättningen är att klara det så långt som möjligt på egen hand. Hade inte kommunen funnits som en backup hade vi inte vågat göra det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt