Annons:

Mindre sökinsats under torsdagen:

Matz Eklund vid sjön Möckeln. Bilden är från ett tidigare tillfälle.

Mindre sökinsats under torsdagen: "För jävligt att vi ska behöva hålla på så här"

Under torsdagen blev det en mindre sökinsats efter försvunna Agneta. Dock väntar en betydligt större sökinsats till helgen. 
– Det är för jävligt att jag och tjejerna ska behöva hålla på så här, säger Matz Eklund.

Annons:

Det blev en kall men klar dag vid sjön Möckeln på torsdagen. Det blev ingen större sökinsats, men en båt med sonar har kört hela dagen. 

– Båten har varit ute hela dagen, men inte sett något. Den skulle komma i morgon också och förmodligen ansluter det två till tre båtar ytterligare i morgon. Det är en båt som åker i kväll också med lampor och lyser, säger Matz Eklund.

Till helgen väntar en klart större sökinsats. 

– Det är en del som har skrivit och hört av sig. Jag håller på att titta över det och eventuellt kommer det en hel del dykare utifrån. Det beror lite på vädret, men det ska ju bli mildare.

Matz Eklund har stått och tittat ut över det kalla vattnet under torsdagen.

– Det ligger en stackars kropp där på botten någonstans. Det är för jävligt att jag och tjejerna själva ska behöva hålla på så här och att vi inte får mer hjälp av samhällets resurser. Lokalt vet jag att polisen skulle vilja göra mer, men jag menar att det ligger en kropp där och så står man här och får inte mer hjälp. Det känns så jäkla ruttet. 

Till den stora sökinsatsen på lördags behövs frivilliga som kan gå runt kanterna och leta.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt