Annons:

Klartecken för fortsättning av matfokuserat evenemang – så många har anmält sig

Länsstyrelsen i Kalmar län bjuder för tredje året i rad in till matrunda där man får besöka gårdsbutiker och mathantverkare i Kalmar län i dagarna två. Foto: MostPhotos

Klartecken för fortsättning av matfokuserat evenemang – så många har anmält sig

Matrundan i Kalmar län har arrangerats både 2021 och 2022. Nu är det klart att det lyckade evenemanget får en fortsättning även 2023. 

Annons:

Den 9-10 september samlas deltagande producenter, gårdsbutiker, mathantverkare, caféer och restauranger under begreppet för att synliggöra den lokala maten.

"Redan tidigt i vår trillade förfrågningarna till länsstyrelsen in. Producenter och gårdsbutiker var på hugget och det fanns en stor efterfrågan på att arrangera Matrunda Kalmar län även i år. Matrundan tillmötesgår de småskaliga livsmedelsföretagens behov att synas i ett sammanhang och våra matintresserade invånare och besökares efterfrågan på lokal mat", säger Joanna Kohnen, ny projektledare för Matrundan, i ett pressmeddelande. 

Ett 50-tal deltagare har redan anmält sig och det finns plats för fler. En förhoppning från arrangörshåll är att fler caféer och restauranger anmäler sig eftersom det är många mathantverkare och gårdsbutiker som anmält sig. Joanna Kohnen berättar att det är lika viktigt att få se, känna, dofta och smaka.

"Det är inte helt självklart att exempelvis tuppkött kan bli till en alldeles utmärkt pulled-chicken-wrap, att vildsvinskött kan användas för att förgylla fredagstacosen och öländska ärtor kan bli till ett mer hållbart alternativ till guacamolen eller avocadotoasten. Det hade varit kul om fler street food-företagare hade fått upp ögonen och sett matrundan som en möjlig temahelg eller gjort pop-ups med enbart lokal mat", säger Joanna Kohnen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt