Annons:

Fortsättning för lyckat koncept – här är datumen som gäller för uppföljaren

Länsstyrelsen i Kalmar län bjuder för andra året i rad in till matrunda där man får besöka gårdsbutiker och mathantverkare i Kalmar län i dagarna två. Foto: MostPhotos

Fortsättning för lyckat koncept – här är datumen som gäller för uppföljaren

Höstens omtyckta matrunda i Kalmar län får en uppföljare. Tredje helgen i september bjuder lokala mathantverkare runt om i hela länet in till öppet hus igen.

Annons:

De som besökte höstens matrunda fick en trevlig utflykt med lokal mat som tema. Nu blir det ett nytt tillfälle till hösten. Helgen 17–18 september är vad som gäller. 

Nytt för årets runda är att den samordnas samma helg som matinitiativen i såväl Kronobergs län som i Jönköpings län. 

Hoppas på fler deltagare i norra länet

Genom att samordna datumen för rundorna är förhoppningen att verksamheter som ligger nära länsgränserna ska ha nytta av att det är aktivitet på båda sidorna av länsgränsen och att det därmed blir fler verksamheter att besöka i närheten.

”Förra året deltog drygt 50 företag och i år hoppas vi på ännu fler deltagare, framför allt från verksamheter i de norra delarna av länet, säger Anna Carin Pålsson, projektledare på Länsstyrelsen Kalmar län. 

Det är den lokala maten som är i fokus på matrundan, som är öppen för gårdsbutiker, mathantverkare, caféer och restauranger på landsbygden som producerar eller förädlar lokal mat.

Hon uppmanar fler verksamheter som erbjuder lokal mat att anmäla sig. Sista anmälningsdatum för Kalmar läns matrunda är den 31 mars.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt