Annons:

  • URSTARK JULI AV ALV – SÅ MÅNGA BESÖKTE PARKEN

    Juli blev en urstark månad för ALV – en av de bästa någonsin. Foto: MostPhotos

  • URSTARK JULI AV ALV – SÅ MÅNGA BESÖKTE PARKEN

    Joacim Johansson säger att man haft flera enskilda toppdagar än tidigare år.

URSTARK JULI AV ALV – SÅ MÅNGA BESÖKTE PARKEN

Astrid Lindgrens Värld kan summera en av de bästa julimånaderna någonsin. 205 500 besökare landade det på.
– Vi är supernöjda, säger vd Joacim Johansson.

Annons:

Målet var högt ställt och Astrid Lindgrens Värld slog det med cirka 4 000 gäster. Totalt kom hela 205 500 besökare till parken under juli månad. 

– Det blev en väldigt bra månad. Vi är supernöjda med den här besökssiffran, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld. 

Under alla tiders rekordår 2019 hade ALV 218 500 besökare under juli månad. Det här är den näst bästa siffran sedan 2011 och förmodligen en av de allra bästa genom alla tider.

– Förra året hade vi 193 000 besökare och det här är en riktigt bra siffra. 

"Tufft mål"

Astrid Lindgrens Värld siktar på att locka en halv miljon besökare till parken över hela säsongen. Hittils har man haft 324 000 besökare. 

– Vi får se om vi lyckas eller inte. Det är ett tufft uppsatt mål, men det är inte omöjligt. Siktar man mot stjärnorna så når man trädtopparna. 

ALV spräckte drömgränsen 500 000 besökare 2019. Tre somrar, varav två ordentligt påverkade av pandemin, har passerat sedan dess. 

– Just nu ligger vi 5 000 besökare efter målbilden, men vi har öppet till 20 augusti och därefter har vi hösthelger och höstlovsöppet kvar. Det är fullt möjligt att nå målet fortfarande.

Fler toppdagar

Den här sommaren har Astrid Lindgrens Värld haft flera dagar som sticker. Den 18 juli var det cirka 12 000 besökare. Det var nära rekordet – som är en bit över 12 000 och som slogs när O-ringen arrangerades i Eksjö 2009. 

– Vi har talat en del om det internt och vi har fler tydliga toppdagar än tidigare år. Vi bedömer att det beror på vädret. Är det regnigt tre dagar i följd, så kommer toppdagarna därefter. 

Hur blir gästintrycket när det blir fler enskilda toppdagar?

– Det är klart att vi mår som bäst av att hålla en jämnare besökstakt. Men på det stora hela har vi fantastiskt nöjda gäster. Det är tack vare alla goda medarbetares arbetsinsats. Hela organisationen blir duktigare och duktigare på att hantera många gäster. Det beror på att vi har rustat parken och bland annat satsat på den nya restaurangen, där vi ökat kapaciteten. Det är stor skillnad jämfört med för ett antal år tillbaka i tiden. Dessutom är vi fler bemannade. Vi är 660 medarbetare och blir fler och fler. 

Bra på Näs

Astrid Lindgrens Näs hade 12 500 gäster i juli och har haft 21 000 besökare under hela säsongen.

– Vi är verkligen nöjda med det. Vi har en målbild på 31 000 besökare och har hela augusti och september kvar. Vi vet att augusti är en starkare månad för oss, när många européer har semester. 

Astrid Lindgrens Värld har öppet varje dag fram till den 20 augusti i år. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt