Annons:

SMÅLÄNNING TOG HEM ÅRETS STÖRSTA VINST HITTILLS

En smålänning drog in storkovan på Lotto i helgen. Foto: Pressbild

SMÅLÄNNING TOG HEM ÅRETS STÖRSTA VINST HITTILLS

En smålänning tog hem en riktig storvinst i helgen. Mannen, som är från Tranås, vann hela 11,6 miljoner kronor på Lotto.

Annons:

Det var i lördags mannen i 50-årsåldern drog in storkovan. Efter fyra dragningar i rad utan någon vinnare med sju rätt på Lotto 1 hade jackpotten vuxit till sig ordentligt.

Vinstsumman, som stannade på 11 624 542 kronor, är den allra högsta på Lotto hittills under 2023.

– Jöses! Det här förändrar hela mitt liv. Jag kan inte ens föreställa mig vad som ska hända i mitt liv nu, säger mannen, som var ovetande om vinsten ända tills Svenska Spel Tur fick kontakt och kunde upplysa om den.

Mannen har kört med systemet i närmare 25 år. 

– För egen del har jag alltid drömt om att bygga eget hus. Jag vill bo i skogen, bygga helt neutralt byggnadsmässigt, och hållbart. Nu har jag en bra grund att kunna göra det och det ska bli av, säger vinnaren.

Får ekonomisk rådgivning

Vinsten kommer Tranåsbon att få bo utbetald i samband med ett bankmöte. Han erbjuds då även ekonomisk och juridisk rådgivning. Det gäller alla vinster över fem miljoner kronor.

– Det är årets högsta vinst på Lotto och ligger på en nivå som förändrar tillvaron för de allra flesta människor. Den här delen i vårt spelansvarsarbete syftar till att ge en god start för våra storvinnare i deras nya tillvaro, säger Johan Svedberg.

Tranåsbon hade lagt sitt vinnande spel online.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt