Annons:

Hittade sin häst blodig i hagen – med en plåtburk runt benet

Nathalie Fronts häst Chalinne hittades i hagen med en plåtburk kring sitt ben. Burken hade skurit upp ett sår som fortfarande blöder. Foto: Privat

Hittade sin häst blodig i hagen – med en plåtburk runt benet

Nathalie Fronts häst hittades blodig, sönderskuren av en plåtburk som slängts in i hagen. Nu vädjar hon till de som går det uppskattade promenadstråket att slänga sitt skräp i soptunnorna.
– Jag tycker att det är respektlöst, säger hon.

Annons:

När Nathalie Fronts pappa kom till hästhagen på söndagen hittade han dotterns häst Chalinne med en plåtburk runt benet.

Plåten hade skurit in i benet så det är ett öppet sår.

– Det är bara en ren tur att det inte var ögat eller gick ännu värre. Vi har ju även föl och de är ju mindre försiktiga än våra stora hästar är, säger Nathalie Front.

”Kan skada djur”

Hagen ligger ut med en av Hultsfreds populäraste promenadvägar, den förbi i Kloster.

– Det är jätteroligt att det är så många som går där, men det finns de som kastar skräp och de tänker inte på är att det finns saker som kan skada djuren, säger Nathalie och fortsätter:

– Vi vet inte hur det gått till, men vi förutsätter att hon trampat på den, så den trätt sig runt benet. För jag kan inte tänka mig att någon medvetet har skurit upp burken och kastat in den i hagen.

Fortfarande blodigt

Det rinner fortfarande blod från det öppna såret på Chalinnes ben. Nathalie Front har inte behövt ta henne till veterinär, men det krävs regelbunden tillsyn och hon tvättar rent såret och smörjer det noga, så det ska läka bra.

Vad tänker du kring det som hänt?

– Jag tycker det är respektlöst. Det är tråkigt när vuxna människor, för jag förmodar att det är vuxna, inte kastar sitt skräp i papperskorgarna. Det finns ju faktiskt flera stycken längs vägen, då är det inte så svårt att hålla i sitt skräp tills man kommer till nästa.

Hur mår Chalinne efter det som hänt?

– Hon mår bra, hon är en väldigt tuff häst och väldigt tålig med det mesta. Så hon brukar inte visa när hon har ont, men det är klart att hon känner av såret.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt