Annons:

Nu startar Vimmerby Pride – blir en mängd aktiviteter under tio dagar

Anders Degerman är folkhälsosamordnare i Vimmerby kommun. Foto: Arkivbild

Nu startar Vimmerby Pride – blir en mängd aktiviteter under tio dagar

Med start i dag och tio dagar framåt uppmärksammas HBTQI-personers rättigheter. Vimmerby Pride pågår mellan den 13 och 23 september.

Annons:

Mellan 13 och 23 september är det Southeast Pride och över hela länet kommer en mängd aktiviteter att ske. Under de tio dagarna i september sker en hel del i Vimmerby för att uppmärksamma HBTQI-personers rättigheter.

– Vi har en härlig mix av aktiviteter som passar alla i Vimmerby, alltifrån ett samtal på våra Träffpunkter för äldre, Bland drakar och dragqueens med sagoläsning på biblioteket för de minsta till att ett Elskåp målas på temat utanför Allaktivitetshuset Fabriken, säger Anders Degerman, folkhälsosamordnare, i ett pressmeddelande.

Det hela är en stor manifestation för att få älska precis vem man vill.

– Lägg därtill allt som händer på förskolor, skolor och arbetsplatser så blir det en stor manifestation för allas rätt att leva sitt liv och älska vem man vill, säger Anders Degerman.

Den punkt som fått mest uppmärksamhet tidigare är eventet "Bland drakar och dragqueens". Tant Henrik ska läsa sagor för barn på biblioteken i både Vimmerby och Hultsfred.

HÄR kan du läsa mer om när Tant Henrik ska läsa sagor på biblioteken i Vimmerby och Hultsfred.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt