Annons:

Viss kritik mot att fastigheten ska se trevligare ut – här är kostnaden

Torbjörn Bergström säger att han mest fått positiva kommentarer kring vepan kommunen satt upp på Karlbergsfastigheten. Foto: Simon Henriksson

Viss kritik mot att fastigheten ska se trevligare ut – här är kostnaden

Karlbergsfastigheten, som tidigare var bilaffär, har stått tom i flera år. Nu har kommunen försökt fräscha upp fastigheten med en stor tygbeklädd fasad. Prislappen är 23 000 kronor.

Annons:

Karlbergsfastigheten står fortsatt helt tom och området runt den används för parkering. Tanken, på längre sikt, är att det ska bli nya bostäder på området.

Men först krävs en omfattande sanering, vilket kommer dröja. I väntan på det har kommunen valt att investera i en vepa som ska ge fastigheten en uppfräschning. 

– Det handlar bland annat om en del saker där inne som vi tänkt tejpa för ett tag, så att man inte ser rätt in i lokalen. Sedan har det blivit en parkering dit vi bland annat hänvisat turister under sommaren. Allt fler parkerar där och då vill vi att det ska se lite roligare ut, säger fastighetschefen Torbjörn Bergström. 

Kommunen har en ansträngd ekonomi och flera kommuninvånare har kontakt vår tidning och varit kritiska mot förändringen. 

– Vår förhoppning är att vi ska kunna använda den igen. Jag fick en dum kommentar av en som ringde till mig och sa att det aldrig kommer att ske. Men min bild är att vi ska kunna använda den på någon byggnadsställning eller byggstaket framöver för att det ska se lite roligare ut även i framtiden. Så vi ser det inte som en engångsgrej vad gäller kostnaden. Den kan användas på andra fasader som ser fula eller tråkiga ut. 

Mest positivt

Torbjörn Bergström menar att han fått relativt mycket positiv respons. 

– Ibland känner man sig som en bov, men här har jag fått mer positivt än negativt. De negativa hörs ju ofta mest, men det har varit mycket positivt.

Kommunen har betalat 23 000 kronor för vepan. 

– Hur länge den kommer vara där vet jag inte. Vi kommer rulla ihop den sen och använda den igen. 

Ska den hänga där tills det händer något?

– Det är avsikten. Sedan får vi se hur långt fram det ligger. Det är beroende på om någon investerare dyker upp. 

Kan du ha förståelse för att en del invånare tycker att det är slöseri med våra gemensamma skattepengar i dessa tider?

– Självklart har jag full förståelse att det kan finnas synpunkter liknande det du säger. Vi brukar verkligen försöka prata om "kundnytta", men ibland kan även vi göra fel. Du vet säkert mycket mer än jag, men jag har endast fått ett negativt samtal. Samtidigt har jag fått väldigt många positiva kommentarer. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt