Annons:

Nytt koncept testas i Storebro:

Simon Lundborg är enhetschef för Vimmerby Mötesplatser. Foto: Arkivbild

Nytt koncept testas i Storebro: "Lite av en lightversion av Bullerbydagen"

Bullerbydagen har varit en succé och lockar årligen mängder av besökare till bostadsområdet i Vimmerby. Nu vill man få till något liknande i Storebro.
– Vår förhoppning är att det kan bli en lightversion av Bullerbydagen, säger Simon Lundborg, enhetschef för Vimmerby Mötesplatser.

Annons:

Under tisdagen är det premiär för ett nytt koncept som kallas för höstfest i Storebro. Det är Vimmerby Möstesplatser, Storebro IF och Vimarhem som är arrangörer. Även biblioteket och Vimmerby Energi- och Miljö AB kommer finnas på plats.

– Det här är den första höstfesten. Vi hade en arbetsdag här ute och sedan när vi satt och planerade för Bullerbydagen, så var alla överens om att vi kunde ta konceptet till kransorterna. Nu väljer vi att göra något liknande i Storebro, men lite mer småskaligt. Vi var överens om att det var en bra idé, säger Simon Lundborg, som är enhetschef för Vimmerby Mötesplatser.

Varför just Storebro?

– Vi har en mötesplats där också och det blir också något för våra ukrainare som bor i samhället. Vi har fått ett jättebra samarbete med Storebro IF och det är också en anledning till det. 

Hoppas det blir återkommande

Tros att den första höstfesten inte ens har varit är förhoppningen att det kan bli något återkommande.

– Vi tänker att det kan bli en lightversion av Bullerbydagen. Det är liknande koncept med föreningsnärvaro och att det kan bli lite av en folkfest. På sikt hoppas vi att det kan växa och då kanske vi kan få in lite företagsnärvaro också. Vi får köra det här första året och sedan utvärdera vad man vill ha mer eller mindre av. 

Arrangemanget beskrivs som en dag i gemenskapens tecken med olika tävlingar och aktiviteter för både barn och vuxna. Bland annat får man prova på discgolf och smaka traditionell ukrainsk borsjtj, som är en form av rödbetssoppa.

– Man också spela boule eller pyssla och det blir tävlingar i vårt kommuntält och även VEMAB och Vimarhem kommer ha någon aktivitet. Det blir uteschack och en utställning med gamla motiv från Storebro. Det är ända från 1900-talets början. 

Hur mycket folk hoppas ni på?

– Det är svårt att säga när man sprider ut det över fyra timmar, men vi hoppas på en del barn samt vuxna i alla åldrar. Det är förstås lite väderberoende, men vi hoppas på fint väder.

Platsen är gräsytan utanför Kvillgränd 21 i Storebro.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt