Annons:

Hundratusentals kronor delas ut – både Tjejjouren och Kvinnojouren får stöd

Malin Starenflykt är ordförande för Tjejjouren Madicken, som är en av organisationerna som får pengar. Bilden är ett montage. Foto: Pixabay/Arkiv

Hundratusentals kronor delas ut – både Tjejjouren och Kvinnojouren får stöd

Här kommer ett glädjebesked för majblommeföreningen, Tjejjouren Madicken och Kvinnojouren lokalt. Föreningarna får alla dela på 125 000 kronor.

Annons:

Det rör sig om den avvecklade Samfonden för socialvårdande ändamål. I den fanns drygt 300 000 kronor som socialnämnden nu fördelat. 

Flera organisationer får vara med och dela på pengarna. 

– Den är fonden har legat stilla i sex år utan att det har gjorts några uttag. Nu behöver vi dela ut en del pengar, berättar socialnämndens ordförande Eva Berglund (S). 

Majblommeföreningen i Vimmerby får 50 000 kronor och lika mycket får Kvinnojouren Hultsfred-Vimmerby. Tjejjouren Madicken får 25 000 kronor. 

– Det är säkert trevlig läsning för dem, för de vet inget om det här ännu.

59 000 kronor får också aktivitetssamordnarna på kommunens träffpunkter. 

– Vi lämnar det som en klumpsumma eftersom det är så olika storlek på träffpunkterna. 

16 avdelningar på kommunens vård- och omsorgsboenden får också drygt 7 400 kronor per avdelning. 

– Pengarna ska sättas på särskilda konton och det kan handla om aktiviteter, att man bjuder på smörgåstårta eller något liknande. Vi vill ha återredovisning på hur man använt pengarna. Det ska vara lite guldkant på tillvaron för de här pengarna.

Överrumplad av beskedet

Malin Starenflykt är ordförande för Tjejjouren Madicken och känner inte till något om det här när vår tidning ringer upp.

– Jag måste samla tankarna lite, säger hon och skrattar.

– Wow, får jag säga. Vi är inte vana vid att få pengar. Vi är en organisation som får leva på medlemsavgifter och att söka bidrag. Det här är extremt tacksamt om det här stämmer. Man får lägga ned mycket arbete, tid och engagemang på det vi gör. Vi tar tacksamt emot alla bidrag, så det här var ett härligt besked. 

Vad kan pengarna gå till?

– Alla pengar går till arbetet vi lägger ned gentemot den grupp vi vänder oss emot. Vi erbjuder alla våra aktiviteter gratis, så det innebär att vi kan göra mer och fler kan vara med skulle jag säga.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt