Annons:

Dolly Dots och Amena underhåller vid lördagens träff på Fabriken där temat är ”mäns våld mot kvinnor”. "Ett oerhört viktigt tema", säger Elaine Sanches, ansvarig för kvinnojouren, nere till th.

Sätter fokus på mäns våld mot kvinnor under viktigt turnéstopp

Riksorganisationen för landets kvinnojourer och tjejjourer är ute på turné för att sprida kunskap kring mäns våld mot kvinnor.
– Vi är så glada över att de valt att besöka Vimmerby för det är ett oerhört viktigt tema som behöver lyftas, säger Elaine Sanches ansvarig på Hultsfred-Vimmerby Kvinnojour.

Annons:

Lördagen är vikt för en heldag där kvinnojouren och Tjejjouren Madicken gemensamt bjuder in allmänheten till en dag med temat ”mäns våld mot kvinnor” på Fabriken i Vimmerby.

Elaine Sanches var inte sen att tacka ja, när Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, gick ut med en förfrågan till landets drygt 100 kvinno- och tjejjourer, om de ville få besök under deras turné som omfattar 30 platser spridda över landet. En turné som också syftar till att förstärka bandet och systerskapet mellan kvinno- och tjejjourerna i landet.

Först att tacka ja

Elaine Sanches blev rent av först med att svara att man självklart är intresserade. 

– Det är ett extremt viktigt ämne, det är många som inte har varit på någon föreläsning eller fått information tidigare om mäns våld mot kvinnor. Man vet att våldet förekommer, men man har kanske inte kunskapen kring det, om man inte har behövt lära sig om det, säger Elaine och fortsätter:

– Det är viktigt att man förstår signalerna från människor som är utsatta för våld och är medveten om att det händer lite överallt i vårt samhälle. Samtidigt som det är viktigt att kvinnor som är utsatta får inblick i att de inte är ensamma om att utsättas – och särskilt att de kan få hjälp att ändra sitt liv.

Fullspäckat program

Författaren Frida Walter ger en personlig föreläsning helt utan filter för hur verkligheten ser ut. Rubriken är "Varför går hon inte", vilket inte bara är namnet på föreläsningen utan det är också en fråga många utsatta kvinnor får till sig.

Programmet består också av författaren Miranda Ebrahimi, som föreläser under rubriken ”Den ofrivilliga bruden”.

– Hon har skrivit en dokumentär berättelse om en flicka som blir bortgift vid tolv års ålder, berättar Elaine.

För underhållningen svarar Amena, som deltog i Idol, och Dolly Dots. I lokalen finns också en utställning om våld i unga relationer.

Arrangemanget sponsras av Vimmerby kommun, Sensus, ICA Supermarket, Vimmerby, och ICA Nära Mathuset, Hultsfred.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt