Annons:

HÄR VAR VI VÄRST I KLASSEN UNDER TRAFIKVECKAN

Vårt lokalpolisområde stack verkligen ut under veckan. Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

HÄR VAR VI VÄRST I KLASSEN UNDER TRAFIKVECKAN

Under vecka 38 har polisen i lokalpolisområde Västervik lagt stort fokus på trafik. Nu är resultatet av veckan här.

Annons:

LPO Västervik består av kommunerna Västervik, Vimmerby, Hultsfred, Högsby, Mönsterås och Oskarshamn. Under vecka 38 har det varit nationell trafikvecka. Polisen har haft en hel del andra ärenden att hantera, men patrullerna i tjänst har i mån av tid upprättat hastighetskontroller. 

Totalt har fokus legat på mellan 60 och 90 vägar, men även en del kontroller har skett inne i samhällen. Cirka 100 hastighetskontroller har upprättats och varit jämnt fördelade mellan de olika kommunerna.

Totalt har cirka 300 hastighetsböter utfärdats och där sticker Västerviks kommun ut med 102 fortkörningsböter. I Hultsfred har det varit 47 och i Vimmerby 40. Färst var det i Mönsterås kommun med 16.

Flest av alla

LPO Västervik har utfärdat flest hastighetsböter av alla lokalpolisområden i hela Sverige. 

– Engagemanget hos poliserna som varit i tjänst under veckan har varit fantastiskt högt och det är snarare engagemanget som ligger bakom det stora antalet hastighetsböter än att bilförare i norra Kalmar län skulle köra fortare än i övriga Sverige, säger Fredrik Westerholm, trafikansvarig i LPO Västervik, i ett pressmeddelande. 

Totalt har 22 körkort omhändertagits. Åtta av dem i Västerviks kommun, åtta stycken i Oskarshamn/Mönsterås och sex stycken i Vimmerby/Hultsfred. 

Sex förare har blivit misstänkta för att ha kört påverkade, antingen av alkohol eller narkotika.

Ska utvärdera resultatet

Nu kommer lokalpolisområdet att utvärdera och analysera resultatet. 

– Vi kommer fortsätta arbetet att sänka medelhastigheten på våra vägar och därigenom förhoppningsvis minska antalet döda och svårt skadade i trafiken. Hastighetskontrollerna kommer fortsätta men det särskilda fokuset vi lagt föregående vecka kommer nu kunna läggas på andra prioriterade områden, säger Fredrik Westerholm. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt