Annons:

  • Tre flaggor stals – nu får prideflaggan permanent plats på elskåp

    Skolkuratorn Angelica Löfstedt visar upp den nymålade prideflaggan på ett elskåp på Sevedegatan i centrala Vimmerby. Foto: Privat

  • Tre flaggor stals – nu får prideflaggan permanent plats på elskåp

    På grund av att tre prideflaggor stals i Vimmerby väljer Vimmerby kommun att ge prideflaggan en permanent plats på ett elskåp.

Tre flaggor stals – nu får prideflaggan permanent plats på elskåp

Vimmerby kommun agerar efter förra veckans stöld av tre prideflaggor i Vimmerby. Nu bär ett elskåp på Sevedegatan i Vimmerby regnbågens färger. 

Annons:

Det var för en vecka sedan som det genomfördes en attack mot pride i Vimmerby. Tre prideflaggor stals på olika platser i Vimmerby.

”Jag tänker att det framför allt är tråkigt för oss alla, men det skär säkert lite extra i hjärtat om man är HBTQIA-person. Det är riktat mot dem och det är det mest tragiska i det här”, sa Anders Degerman, folkhälsosamordnare i Vimmerby kommun, till vår tidning efter händelsen. 

Nu väljer Vimmerby kommun att satsa på en pridemålning i centrala Vimmerby. Angelica Löfstedt, kurator på AL-skolan, målade under tisdagseftermiddagen ett elskåp utanför museet Näktergalen i regnbågens färger. 

– Det var tråkigt att flera flaggor stals under prideveckan. Vi vill på detta sätt markera en fast plats för regnbågsflaggan. Det signalerar att vi står för de här sakerna och att vi inte tänker ge vika ifall det blir folk som uttrycker missnöje över det. Det är viktigt att prideflaggan syns, säger Angelica Löfstedt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt