Annons:

POLISEN INLEDER SÄRSKILD HÄNDELSE MOT VÅLDSVÅGEN

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

POLISEN INLEDER SÄRSKILD HÄNDELSE MOT VÅLDSVÅGEN

Den senaste tiden har sprängningar och skjutningar blivit vardag i Sverige. Nu inleder polisen en nationell särskild händelse för att få bukt med våldsvågen.

Annons:

Det stora antalet gängdåd i framför allt Stockholmsområdet har hittills hanterats i en regional särskild händelse inom polisen. Nu har Nationella operativa avdelningen, NOA, fattat beslut om att arbetet ska skötas inom ramen för en ny nationell särskild händelse.

– Det som har varit regionalt har nu blivit en nationell särskild händelse mot alla skjutningar och sprängningar. Vi arbetar just nu med att organisera oss i den här nya kontexten, säger polismästare Per Engström till SVT.

Tanken är att få en bättre styrning och ledning i arbetet mot den extrema våldsvågen.

– Det är för att få en större samordning i ärendet med alla sprängningar och skjutningar, säger Per Engström.

Arbetet kommer handla om att fördela resurser och samordna polisens arbete, men även samverkan med andra myndigheter så som Försvarsmakten.

Särskilda händelser kan inledas i händelse av "plötslig, oförutsedd eller inplanerad händelse som den ordinarie polisverksamheten inte är anpassad för". Det kan handla om att det behövs extra många poliser eller speciella kompetenser.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt