Annons:

Kanelbullerekord för Guldkringlan som kritiserar matbutikerna

Guldkringlan i Vimmerby och Västervik har sålt strax över 7 000 kanelbullar i dag. Foto: Privat

Kanelbullerekord för Guldkringlan som kritiserar matbutikerna

Guldkringlan i Vimmerby och Västervik har sålt strax över 7 000 kanelbullar i dag. Ägaren Joakim Hesselgård är nöjd med rekordet samtidigt som han väljer att kritisera de lokala matvarubutikerna. 
– Det jag tycker är konstigt är att många matbutiker kör någon form av kampanj för frysta kanelbullar som inte ens kommer från Sverige, säger Joakim Hesselgård.

Annons:

Kanelbullens dag infaller den 4 oktober och är en årlig temadag i Sverige. Guldkringlan i Vimmerby har sålt mycket kanelbullar i dag och landar strax över 7 000 sålda kanelbullar. Det har varit fullt ös i bageriet under hela onsdagen. 

Vad är förklaringen till att ni har lyckats sälja så många kanelbullar?

– Gott rykte och bra bullar skulle jag säga, men det är nästan kunderna som får svara på det. Vi har också en butik i Västervik som vi inte hade förra året. Vi sålde 6 000 kanelbullar i fjol, så det är 1 000 kanelbullar fler i år än i fjol. Det är mycket företag som handlar av oss. 4 500 bullar går på leverans och resten är fördelat på våra två butiker, säger Joakim Hesselgård. 

Han känner sig både glad och förundrad efter kanelbullens dag. 

– Att matbutiker kör kampanj på kanelbullar gillar jag inte alls, jag blir skrämd av det. Vi och våra kollegor på Stjernbergs i Mariannelund och Bageri 96 i Västervik är stolta över vårt yrke, vårt hantverk och det vi sysslar med. Vi gör en kanelbulle från grunden och jag blir genuint lycklig av att veta att det är så pass många som går till de lokala bagerierna och konditorierna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt