Annons:

Han blir ny vikarierande kyrkoherde i Vimmerby

Vimmerby pastorat har fått en ny vikarierande kyrkoherde i Lars Hedberg. Foto: Vimmerby Pastorat

Han blir ny vikarierande kyrkoherde i Vimmerby

Vimmerby pastorat har sökt ny kyrkoherde i över ett år. Nu har man gjort klart med en ny tillförordnad lösning. Lars Hedberg tog över från och med den 1 september.

Annons:

Det har varit stormigt i Vimmerby pastorat under de senaste åren. Förra kyrkoherden Eva-Lena Karlsson fick kraftig kritik i en anmälan till Arbetsmiljöverket och valde att avsäga sig sitt uppdrag förra sommaren. Sedan dess har posten varit vakant – och trots flera försök har rekryteringen inte lyckats.

– Nu har vi tjänsten ute till och med måndag och när jag kollade senaste hade vi inte fått in några ansökningar, men det brukar komma sista dagen, säger Kyrkorådets ordförande Magnus Carlsson (POSK).

"Behöver ha en chef"

Karin Björk har varit tillförordnad kyrkoherde, men hinner inte längre med dubbla uppdrag. Till ny tillförordnad kyrkoherde har Lars Hedberg utsetts. Han gick egentligen i pension 2013, men har jobbat som kyrkoherde i många olika pastorat under sitt yrkesliv. 

– Han hälsas välkommen på gudstjänsten på måndag.

Hur ser du på problematiken?

– Det är inte bra, vi har ingen naturlig ledare och kyrkoherden är den som leder hela verksamheten. Vi behöver ha en chef. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt