Annons:

Lokala skådespelare deltog i program om Sveriges bästa lookalikes

Alfred Svensson och Andreas Karlsson, två lokala skådespelare från Vimmerby kommun, deltog i Mauri Hermundssons Youtube-avsnitt "Sveriges bästa lookalikes" för att de är lika varandra. Foto: Privat

Lokala skådespelare deltog i program om Sveriges bästa lookalikes

Hur lika är egentligen de lokala skådespelarna Alfred Svensson från Tuna och Alfred Karlsson från Storebro? Så pass lika att de var med i Mauri Hermundssons Youtube-avsnitt ”Sveriges bästa lookalikes”. 

Annons:

Mauri Hermundsson ligger bakom den populära Youtube-kanalen ”Uppdrag: Mat” och träffade i sitt senaste avsnitt några av Sveriges bästa lookalikes, personer som liknar kändisar som Greta Thunberg, Malin Åkerman och Anders Bagge.

Programmet avslutas med personer som liknar SVT-serien Leif & Billy, det vill säga Klas Eriksson och Alfred Svensson, ursprungligen från Tuna.

"Likheter, men inte identiska"

Andreas Karlsson från Storebro tog för några veckor sedan tåget upp till Stockholm för att delta i programmet föreställande Alfred Svenssons lookalikes. 

– Mauri sökte personer till den här idén och jag blev nämnd för att någon tyckte att jag var lik Alfred. Hans assistent ringde upp via Facetime och han tyckte att det var en kul idé. Sedan hade en person som nästan var som en tvilling till Klas och de tyckte att det vore kul att hitta på något och filma oss tillsammans, säger Andreas Karlsson. 

Vad säger du själv om likheten med Alfred?

– Vi har likheter, men vi är absolut inte identiska. Jag har läst lite kommentarer nu när videon har publicerats och det är väl ingen som är riktigt övertygad på min del, men jag köper det. Han är lite mer vältränad än vad jag är, det ska jag erkänna. Jag har lite mer pannor på mig, säger han. 

Det finns istället andra mer tydliga liknelser mellan Alfred Svensson och Andreas Karlsson. 

– Vi är från samma ställe, studerat till skådespelare på samma skola (Calle Flygare Teaterskola) i Stockholm, varit med i Komedianterna och spelat teater i Vimmerby. 

Kände Alfred igen dig?

– Lite, han visste inte var men någonstans kände han igen mig. Han är en riktigt genuin, härlig och jordnära människa. Jag är på Komedianterna nu och jag hade hittat en affisch som jag tog med mig från hans första produktion som han var med i på Komedianterna.

"Främlingar kramade om oss"

Mauris team hörde av sig till Alfred Svensson och Klas Eriksson som håller på med liveshower på Scalateatern i Stockholm. 

– Alfred och Klas tyckte att det var en sån rolig idé att de ville göra ett inslag med oss i deras show. Vi körde en introduktion för hela publiken och klev upp på scenen istället för Leif och Billy. Det började med ramaskri-applåder och sedan såg publiken att det var något som inte stämde och det blev helt knäpptyst i publiken. Jag har aldrig tidigare varit med om samma tystnad. Betalar man dyra pengar för att se en pjäs och det dyker upp två andra tjommar är det klart att det dyker upp frågetecken. Leif & Billy är kultförklarad och väldigt omtyckt så det blev en fantastisk kväll, säger Andreas Karlsson. 

Andreas Karlsson och Klas Erikssons lookalike tog under kvällen en sväng på stan med scenkläderna på. 

– Då kom det fram massa främlingar som kramade om oss och tackade för alla skratt som de fått genom att titta på oss. Man kände sig väl som en bedragare just då, säger han.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt