Annons:

Hemtjänstchefen efter olyckan:

En hemtjänstbil fattade eld efter en olycka på riksvägen i förmiddags. Foto: Läsarbild

Hemtjänstchefen efter olyckan: "Förstås mycket olyckligt"

En allvarlig olycka inträffade på riksväg 23/34 precis vid infarten till Gullringen under onsdagsförmiddagen. En elbil från hemtjänsten började brinna i samband med kollisionen och en person fördes till sjukhus efter olyckan. 

Annons:

Föraren, en man i 25-årsåldern, klarade sig dock med lindriga skador och behövde inte läggas in på sjukhus. Olyckan mellan hemtjänstbilen och tankbilen fick stora konsekvenser för trafiken och först vid 11.20-tiden var riksvägen helt öppen för trafik igen. 

Utöver räddningstjänst och ambulans var även polis vid olycksplatsen.

– Jag har inte fått någon mer återkoppling från patrullerna på plats och vill inte gissa på om man utreder det på något sätt, säger Caroline Dahlberg, vakthavande befäl för polisen i regionen.

Hemtjänstchefen Hanna Revelj Westrin kommenterar nu olyckan i ett mejl till Dagens Vimmerby. 

"Det inträffade är förstås mycket olyckligt. Berörd medarbetare och övriga kollegor får det stöd de behöver, både på individ- och gruppnivå", skriver hon. 

Hur påverkar det här verksamheten?

"Verksamheten har flutit på enligt plan men någon tidsfördröjning till brukare kan ha förekommit", skriver Revelj Westrin. 

Verksamhetschefen för hemtjänsten bekräftar även att det var en av hemtjänstens elbilar som fattade eld vid kollisionen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt