Annons:

  • Känd artist spred glädje till deltagare på daglig verksamhet:

    Deltagarna på Lansen Omsorgs dagliga verksamhet fick under torsdagen besök av Dogge Doggelito som stannade till i Vimmerby under sin resa till Kalmar. Foto: Privat

  • Känd artist spred glädje till deltagare på daglig verksamhet:

    Dogge Doggelito skrev autografer och tog sig tid för att prata med deltagarna som uppskattade det glädjefyllda besöket. Foto: Privat

  • Känd artist spred glädje till deltagare på daglig verksamhet:

    Latin Kings-medlemmarna Dogge Doggelito och Rigo Pencheff engagerar sig i Ankarstiftelsen som bedriver hjälpprojekt i Colombia. Foto: Privat

Känd artist spred glädje till deltagare på daglig verksamhet: "Fantastiskt"

Dogge Doggelitos besök på Lansen Omsorgs dagliga verksamhet kommer deltagarna leva länge på. Kända artisten spred massa glädje under dryga halvtimmens besök.
– Det var fantastiskt, vilken lycka. Jag blir gråtfärdig, säger Maria Duhrin, medarbetare på Lansens Omsorgs dagliga verksamhet Aspenäset.  

Annons:

De inskrivna deltagarna på Lansen Omsorgs dagliga verksamhet Aspenäset kommer minnas torsdagen den 25 januari 2024 för lång tid framöver. På väg från Stockholm till Kalmar för en privat spelning stannade välkände artisten Dogge Doggelito till i utkanten av Vimmerby tillsammans med Latin Kings-medlemmen Rigo Pencheff och Tito Pencheff från Infinite Mass.

– Jag och Dogge är sedan tidigare bekanta med varandra. När jag fick nys om att han skulle passera här frågade jag honom om han ville komma hit, hälsa på och ge kärlek till våra deltagare, vilket han jättegärna ville, säger Maria Duhrin.

"Ren feelgood-grej"

Mitt under lunchen, när personalen och deltagarna på dagliga verksamheten, befann sig utomhus och grillade hamburgare dök Dogge Doggelito och hans vänner upp och förgyllde deltagarnas tillvaro i ungefär 30 minuter. 

– Jag fick höra att många deltagare gillade mig och när personalen frågade om jag hade möjlighet att komma förbi, hälsa på och säga hej till deltagarna snackade jag med grabbarna som tyckte att det var självklart. Vi snackade med deltagarna, skrev autografer, tog bilder och alla deltagare fick mitt nya album som present. En ren feelgood-grej och när man är artist tillhör det att göra folk glada, säger Dogge Doggelito. 

Deltagarna sken upp och fylldes av glädje med Dogge Doggelito på plats. Det var lyckliga deltagare som återvände till gruppbostäderna på eftermiddagen. 

– Dogge och hans vänner har så stora hjärtan och är så kärleksfulla. De såg alla och missade inte någon. Dogge skickade till och med en videohälsning till en av killarna som har Dogge som sin största idol. Det var en fantastisk stund. En deltagare sa att det var det roligaste på evigheter, säger Maria Duhrin.

Ska öppna ny skola i Colombia

Deltagarna lyssnar mycket på musik och ständigt aktuelle Dogge Doggelito är vanligt förekommande.  

– Musik är ett sätt för dem att koppla av och stänga ute omvärlden. När jag frågar våra deltagare vad vi ska lyssna på svarar de ofta Dogge, speciellt nu sedan han var med i Så mycket bättre, säger Maria Duhrin. 

Dogge Doggelito är just nu ute på turné till förmån för Ankarstiftelsen, insamlingsstiftelse som bedriver hjälpprojekt i Colombia där man bland annat bygger skolor och genomför andra insatser för behövande. 

– Dogge har startat en skola i Colombia för att barn ska få utbildning och nu ska han öppna tillsammans med Rigo från Latin Kings öppna ytterligare en skola i Colombia. Han håller på med ett projekt och samlar in pengar för att kunna öppna skolan, säger Maria Duhrin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt