Annons:

”Mästerkock”-Lucas och sambon öppnar café i sommar:

Lucas Eriksson tävlar om titeln Sveriges mästerkock 2024. Tilll sommaren ska han och sambon Felicia Sandeen öppna sommarcafé i Oskarshamn. Foto: Privat

”Mästerkock”-Lucas och sambon öppnar café i sommar: "Guldläge"

Lucas Eriksson är klar för topp tio i TV4-programmet ”Sveriges Mästerkock”. Nu berättar Gullringskocken om ett spännande sommarprojekt. 
– Jag, min sambo, svärmor och svärfar ska öppna sommarcafé i Oskarshamn i samarbete med Stigs Konditori, säger Lucas Eriksson. 

Annons:

Lucas Eriksson imponerar på juryn och har blivit en tittarfavorit i årets säsong av ”Sveriges Mästerkock” i TV4. Han har tagit sig vidare från de två programmen som har sänts från mästerkocksköket och har säkrat en topp tio-placering. 

Till vardags jobbar Lucas Eriksson heltid som lastbilsbyggare på ett företag i Mönsterås, heltid som styckare och deltid på familjens konditori i Gullringen. 

Nu kan Lucas Eriksson berätta om ett nytt spännande projekt. Han ska tillsammans med sambon Felicia Sandeen, svärmor och svärfar öppna sommarcafé i Oskarshamn i med samarbete med Stigs Konditori, som drivs av Lucas mamma Caroline och syster Beatrice. 

– Sommarcaféet ligger i småbåtshamnen i området Ernemar. Det blir på test under åtta veckor i sommar. Tanken är att sprida Stigs Konditori och testa hur det funkar på en annan plats, säger Lucas Eriksson. 

"Vi ser det som ett guldläge"

Det kommer tillverkas kakor, bullar, tårtor och smörgåsar i både Gullringen och Oskarshamn. 

– Jag kommer åka upp mycket till Gullringen och baka grejer som jag tar med mig till caféet i Oskarshamn. Vi kommer ha tillverkning av smörgåsar och tårtor här i Oskarshamn, säger Lucas Eriksson. 

Caféet kommer gå under namnet ”Café Fridens”, öppna i juni och hålla öppet i åtta veckor. 

– Uttrycket ”fridens” kommer från Åsa-Nisse som säger ”fridens liljor”. Tanken är att jag kommer jobba i caféet tillsammans med min sambo, svärmor och svärfar. Svärmor har under lång tid haft en dröm om att jobba på ett café. Nu dök det här tillfället upp med att ta över lokalerna. Med tanke på att vi kommer få varor från morsans och syrrans café i Gullringen ser vi det som ett guldläge för att vidga vyerna med deras produkter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt