Annons:

Rusch efter semlor på Stigs Konditori: ”Ugnen hann inte med”

Stigs Konditori sålde runt 3 000 semlor på fettisdagen. Foto: Simon Henriksson

Rusch efter semlor på Stigs Konditori: ”Ugnen hann inte med”

År efter år säljer Stigs Konditori i Gullringen tusentals semlor. 2024 blev inget undantag när de slog rekord och landade på runt 3 000 sålda semlor. 
– Det var mycket kunder i början av dagen och ugnen hann väl inte med, säger Caroline Levin. 

Annons:

Flera bagerier slog rekord under fettisdagen. Caroline Levin och Beatrice Levin Andersson på Stigs Konditori i Gullringen hade sin bästa semmelförsäljningen hittills.

– Vi sålde runt 3 000 semlor på fettisdagen. Vi har tidigare år legat omkring 2 500–2 600 semlor på fettisdagen. Det är ett par hundra till och det märktes att det var några hundra extra semlor som såldes på morgonen, säger Caroline Levin. 

Det var rusch efter semlor så fort konditoriet öppnade på tisdagen. 

– Det var mycket kunder i början av dagen och ugnen hann väl inte med. Vi var tvungna att säga till kunderna att de fick vänta i en timme. Vi bakade så mycket semlor vi bara kunde och då hade vi börjat tidigt för att vara förberedda, men det blev lite för mycket tryck i början av dagen, säger Caroline Levin. 

Efter flera stressiga timmar blev tempot mer hanterbart från 14-tiden och framåt. 

– Vi var tvungna att prioritera att vi hade semlor till våra beställningar och det var där vi tappade, när vi inte hann få upp semlor för att det var så mycket beställningar. På eftermiddagen hade vi fått bort beställningarna och folk kunde komma och köpa semlor som de ville. Vi är jättepositiva till att många vill köpa våra semlor, sedan tycker man att det är jobbigt när kunderna får vänta på sina semlor.

Stigs Konditori sålde närmare 500 semlor på onsdagen och 200–300 semlor i dag (torsdag). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt