Annons:

Erik inblandad i olyckan:

Erik Nilsson var inblandad i olyckan på fredagen. Foto: Privat

Erik inblandad i olyckan: "Hellre framkomma än omkomma"

Under fredagen skedde en olycka på riksväg 40. Erik Nilsson var det som blev påkörd.
– Man fattar inte vad som händer, säger han.

Annons:

Erik Nilsson, som jobbar som yrkeschaufför, var på väg hem för att ta fredag. Men vid 15.15-tiden skedde en olycka i närheten av korsningen riksväg 40/länsväg 770 mot Tuna i höjd med Frödinge. 

– Jag var på väg hem från jobbet och skulle ta helg. Jag bor ju där ut mot den vägen. Jag blinkar och bromsar in, men precis innan jag ska svänga så smäller det till. Jag fattar inte vad som händer först, men backar upp mot parkeringsfackan. Det bara small till i nacken och det kunde ha blivit mycket värre också. Det blev en väldigt omtumlande fredagseftermiddag, berättar Erik Nilsson. 

"Tur det inte var halt"

Han behövde inte uppsöka sjukvård efter olyckan. 

– Ambulansen var där och klämde och kände på nacken. Jag har fått en stukning i nacken kan man säga, men nu efteråt hinner man tänka rätt mycket. Det är ju ofta man har barnen med sig i bilen. 

Erik uppskattar inte den ständiga hets som är i trafiken och det är därför han väljer att berätta om olyckan. 

– Man kan inte ta det lugnt eller visa hänsyn i dag. Förklaringen jag fick var att man inte uppfattade att jag skulle svänga. Det är viktigt att hålla avstånd och vara uppmärksam på vad som händer framför. Det var bara tur att det inte var snö och halt på platsen, då kunde det blivit mycket värre. 

"Hellre framkomma än omkomma"

Erik Nilsson hoppas att många ska få sig en tankeställare. 

– Man ska inte stressa i trafiken. Man måste visa hänsyn till sina medtrafikanter och vara extra uppmärksam. Det viktigaste är att komma fram helskinnad. Hellre framkomma än omkomma är mitt motto i trafiken.

Den som körde på Erik bakifrån hörde av sig senare under fredagen. 

– Chauffören frågade hur jag mådde och sa att jag skulle höra av mig om det blev värre. Det blir jag väldigt glad för, det är en omtänksam människa. Sådant blir man varm i hjärtat av.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt