Annons:

Lucas bjöd på semlor från Gullringen när han gästade Efter Fem i kväll

Mästerkocks-proflien Lucas Eriksson bjöd Anna Brolin på "redige semler" från Gullringen i dagens Efter Fem. Foto: TV4

Lucas bjöd på semlor från Gullringen när han gästade Efter Fem i kväll

25-årige Lucas Eriksson gör succé i Sveriges Mästerkock. På tisdagskvällen var han gäst hos Anna Brolin i TV-programmet Efter Fem. Med sig hade han semlor från Stigs konditori i Gullringen.
– Så ni i Stockholm får äte redige semler, motiverade han.

Annons:

Han har beskrivits av Tom Sjöstedt som en dark horse i TV4:s Sveriges Mästerkock. Och med sin raka, okonstlade och charmiga personlighet har Lucas Eriksson från Gullringen tagit tittarna med storm.

På tisdagskvällen var han gäst hos Anna Brolin i programmet Efter Fem på samma kanal, och han gjorde minsann ingen besviken.

”Tack för underhållningen du bjuder hela svenska folket på”, inledde Anna Brolin intervjun. Och det är ju bara att hålla med. Men trots att det har gått ett antal veckor av tv-tävlingen, så berättar Lucas att han inte helt har vant sig vid all uppståndelse.

– Det är lite annorlunda att se sig själv på tv:n. Men mamma säger att jag sköter mig bra, så det känns tryggt, säger han

Intresse från jakten

Det är från jakten som matlagningsintresset och kunskaperna har kommit. Dessutom har Lucas mormor och farmor lagat mycket mat genom åren.

– Jag började jaga med farfar när jag var sex år gammal. När jag var tio år fick jag min första kniv av farfar – man måste ju kunna ta hand om det vilt som man fäller i skogen och det ska börjas i tid, säger Lucas till Anna Brolin.

– Att kunna välja ut detaljerna på djuret och veta att det här ska bli mat, det är en ganska vacker del i livet att kunna göra, tycker jag. Man vet att djuren har haft det bra i skogen, sedan fäller man det, tar med sig det hem, fixar i ordning det och äter det – det är ekologiskt det.

"Räcker med kött"

I intervjun säger Anna Brolin att hon i Sveriges Mästerkock kan ana en viss skepsis från Lucas sida till grönsaker, och undrar hur förhållandet till grönsaker egentligen är.

– Det räcker med kött, man behöver ju inte grönsaker. Om man friterar det eller steker i smör så går det ju äta det, är hans lika korta som självklara svar.

Om uppmärksamheten kring hans deltagande säger Lucas att det allt har ”plingat en del i telefonen”, och på sociala medier har uppståndelsen och uppskattningen varit enorm.

– Det är ju något man inte uppnått innan i alla fall. Det är jättevackert med alla kommentarer och allting, man blir ju lite varm i själen, säger Lucas.

"Så ni får äte redige semler"

Med sig till studion hade Lucas semlor från Stigs konditori i Gullringen, som drivs av Lucas mor och syster och där han själv jobbar deltid. Semlorna är ju världsberömda i hela norra Småland och har vid flera tillfällen röstats fram till Sveriges godaste.

– Det var därför jag tänkte ta med dom upp till Stockholm, så ni får äte redige semler.

Och semlorna från Gullringen verkade falla Anna Brolin i smaken.

– Mmm. Rediga semlor från Småland, konstaterade hon.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt