Annons:

Nya gruppen samlades direkt i morse – så kan kraven på hallen komma att se ut

Anton Palmér sitter i den grupp som nu har tillsatts. Foto: Arkivbild

Nya gruppen samlades direkt i morse – så kan kraven på hallen komma att se ut

Efterfesten var knappt över för en del. Direkt på måndagsmorgonen satte sig kommunens nya grupp ned för att påbörja arbetet med hur man ska kunna leva upp till de krav och förväntningar som nu kommer ställas.
– Vi räknar med att få dispens på många saker första året, säger Anton Palmér, kultur- och fritidssamordnare.

Annons:

Mindre än två dygn hade gått sedan Vimmerby Hockey säkrade avancemanget till Hockeyallsvenskan. Då satte sig den nya grupp av tjänstepersoner som kommunen tillsatt för att börja titta på vad man ska leva upp till för krav och förväntningar för spel i landets nästa högsta division. 

– Vi har påbörjat en dialog. Mycket handlar om säkerhetsbiten och tv-produktionen. Vi har redan suttit i möten med Hockeyallsvenskan sedan tidigare tillsammans med klubben. Vid det mötet fick vi en bra bakgrund kring vad som skulle krävas av det lag som gick upp. Den bakgrunden har vi med oss nu i ett första skede, säger Anton Palmér, kultur- och fritidssamordnare i kommunen.

Vad fick ni till er då?

– Det primära är säkerhetsbiten och tv-produktionen. Sedan handlar det om dopingrum, teknikrum, ledningshytt och lite säkerhetskameror. Vi räknar med att få dispens på ganska många saker det första året. Vi får också ha en dialog med Hockeyallsvenskan kring vilka prioriteringar som är viktigast.

Både han och hans kollega Mirja Holgersson sitter i gruppen tillsammans med driftchefen Tomas Larsson, fastighetschefen Torbjörn Bergström och Ricky Eklöf. 

– Sedan har vi flera tjänstepersoner runt omkring oss och vi har en kontinuerlig dialog med beslutsfattarna och då Lars Johansson (ordförande i kultur- och fritidsutskottet, reds.anm) i första hand. 

Nattsvart ekonomi

En oro för många är kommunens nattsvarta ekonomi. 

– I grunden ska vår grupp titta på vilka behov som finns och vad det kommer leda till för kostnader. Vi kommer ha kontinuerlig kontakt med politikerna för att se vad som är möjligt att göra. 

Finns det en risk att Vimmerby Hockey inte kommer till spel i Hockeyallsvenskan?

– Nej, det tror jag faktiskt inte. Vår ambition är att vi ska göra allt vi kan för att klubben ska spela i Hockeyallsvenskan. Vår förhoppning efter det första mötet som varit är att det som måste ske är hanterbart.

Kan behöva handlingsplan

Enligt Anton Palmér finns en förståelse från både Hockeyallsvenskan och Svenska Ishockeyförbundet kring det första året. 

– Åtminstone så länge man har en handlingsplan framåt. Vi kommer i samråd med VH att kika på de här bitarna. 

Hockeyallsvenskans vd, Gabriel Monidelle, berättade tidigare i dag att ligaorganisationen inom kort tänker besöka Vimmerby och träffa kommunen och föreningen. 

– Det är tanken och då kommer vi också vara representerade förstås. 

Dispens för takhöjden?

Skulle Vimmerby Hockey etablera sig i Hockeyallsvenskan lär dock andra krav ställas längre fram. 

– Första året är vår förhoppning att man ska kunna spela i nuvarande hall. Blir det långsiktigt för Vimmerby med spel på den här nivån lär det ställas andra krav och det är något vi måste diskutera.

Takhöjden är något som varit uppe tidigare?

– Vi tror inte det kommer krävas i början, men blir det långsiktigt så kommer det komma. Jag spekulerar såklart en del, men vi hoppas att hockeyförbundet har förståelse för det här. Att vi skulle kunna göra något åt takhöjden nu har jag väldigt svårt att se. 

En helt ny hall har du kanske också svårt att se?

– Det skulle jag säga, men man ska aldrig säga aldrig. 

Anton Palmér säger att man är väldigt glada över klubbens framgång. 

– Vi är såklart glada. Det är jätteroligt för Vimmerby och vi vet hur mycket de har kämpat. Vi har en kontinuerlig dialog med klubben och vet vilket slit som har lagts ned. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt