Annons:

  • Ombyggnationen i ishallen igång – så här kan det komma att se ut

    Här är en 3D-bild över hur det kan komma att se ut i ishallen i vinter. Foto: Vimmerby kommun

  • Ombyggnationen i ishallen igång – så här kan det komma att se ut
  • Ombyggnationen i ishallen igång – så här kan det komma att se ut

Ombyggnationen i ishallen igång – så här kan det komma att se ut

I slutet av maj tog den rödgröna majoriteten beslut om att genomföra de nödvändiga åtgärderna i ishallen för att Vimmerby Hockey ska kunna spela i Hockeyallsvenskan. Nu är arbetet igång och vår tidning kan visa bilder på hur det kan tänkas se ut när det är klart.
– Det känns jätteskönt att det är igång, säger fritidssamordnaren Anton Palmér.

Annons:

När chocken lagt sig efter att Vimmerby Hockey säkrat en plats i Hockeyallsvenskan vaknade hela kommunen upp till den nya verkligheten. Anpassningar behövde ske i hallen för att få spela i landets näst högsta division.

Detta samtidigt som ägaren, alltså kommunen, brottas med enorma ekonomiska svårigheter. Det tog tid, men i slutet av maj fattade en oenig kommunstyrelse på ett extrainsatt sammanträde beslut om att gå vidare med upprustningarna.

Den förväntade prisbilden och investeringskostnaden ligger på runt fem miljoner kronor. Nu är arbetet igång i ishallen inför den nya säsongen och vår tidning har fått ta del av bilder på hur det kan komma att se ut. Dessa kan ni se i bildspelet här ovan.

– Det känns jätteskönt att det är igång. Nu räknar vi med att det ska bli en bra tv-produktion och vi har lyckats utan att flytta på några bärande pelare. Vi kommer också lyckas få upp teknik- och säkerhetsrum. Mediarummet behöver inte ha utsikt mot arenan, så vi kan få in det under de befintliga delarna och likaså en kanslidel. Det här kommer bli väldigt bra, säger fritidssamordnaren Anton Palmér.

Blir på läktarsidan

Det har länge varit ovisst vilken sida TV4, som sänder Hockeyallsvenskan, ville vara på. Ett beslut är nu fattat kring den viktiga detaljen.

– Det blir alltså på sidan ut mot Kungsgatan. Det är där publiken sitter och vi kommer bygga ut en del ovanför där.

Försvinner det några publikplatser?

– Vår förhoppning är att det inte gör det, men blir det så är det på grund av tv-sändningen. Då handlar det om max ett par stycken. Det här har varit hockeyns oro, så vi har jobbat hårt för att det inte ska bli så. 

Alla tillfreds med lösningen

Anton Palmér säger nu att man har en helhetslösning som alla kan känna sig tillfreds med. 

– Vi får till allt som vi behöver, så vi är nöjda och hockeyn är hyfsat nöjda. 

Hur ser prognosen ut nu framåt?

– Man har påbörjat schaktningen och plockat bort en del. Arbetet är i full gång och ambitionen är fortfarande att ha det klart tills det börjar spelas matcher. Sedan måste inte allt inne i själva skalet vara färdigt till första träningsmatchen, men det är ambitionen. 

Ska inte påverka upplevelsen

En ny kiosk vid bortasektionen kommer också att byggas. 

– Den har vi lyckats få till ganska bra tycker vi själva, säger Palmér.

Hur stor blir upplevelseförändringen för publiken?

– Jag tror inte den kommer påverkas jättemycket. Kanske att helheten, med tryck från folket, mer engagemang och så vidare, kan skapa en härlig atmosfär. Men själva upplevelsen ska inte påverkas så mycket. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt