Annons:

Hon blir ny rektor för tre skolor i kommunen

Brännebro skola får en ny rektor till nästa läsår. Foto: Simon Henriksson

Hon blir ny rektor för tre skolor i kommunen

Vimmerby kommun har avslutat rekryteringsprocessen för rektorstjänsten för skolorna i Djursdala, Gullringen och Södra Vi. Ny rektor efter Torbjörn Sandberg blir Else-Marie Isaxon.
– Det känns som en väldigt bra rekrytering, säger grundskolechefen Caroline Ålund.

Annons:

Vimmerby kommun har varit på jakt efter två nya rektorer under våren, men nu är den ena tjänsten tillsatt. Av 13 sökande gick tjänsten till Else-Marie Isaxon, 52 år gammal och boende i Kisa. Hon kommer senast från ett uppdrag som rektor över ett förskoleområde i Åtvidabergs kommun.

– Hon har jobbat som specialpedagog i många år och även varit lärare och rektor. Det känns en som en trygg ledare och långt tillbaka i tiden bodde hon i Vimmerby och jobbade som lärare på Vimarskolan. Det känns som en väldigt bra rekrytering och det var 13 personer som sökte, det var bra söktryck och bra personer med starka CV:n som sökte.

Fyra kallade på intervju

Även Astrid Lindgrens skola F-6 behöver en ny rektor sedan Anna Ljungkvist meddelat att hon lämnar sin tjänst i sommar. Även där har kommunen fått in många starka kandidater.

– Det är 16 som sökt och vi har kallat fyra personer på intervju.

Sista intervjun genomfördes igår och nu ska kommunen bestämma sig. Kandidaterna ska även möta facket.

Ålund är optimistisk.

– Min känsla och uppfattning är att det kommer bli bra. Över tid har det varit svårt att rekrytera rektorer, men jag är väldigt glad och lite positivt överraskad över att så många sökt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt