Annons:

Kommunen har ännu inte sökt ny ekonomichef – så löser man det nu

Carolina Leijonram är kommundirektör i Vimmerby. Foto: Arkivbild

Kommunen har ännu inte sökt ny ekonomichef – så löser man det nu

I vintras lämnade Roger Sjögren jobbet som ekonomichef i Vimmerby kommun. Från årsskiftet blev Camilla Johansson tillförordnad chef – och kommunen har ännu inte påbörjat processen med att hitta en permanent chef. 

Annons:

Från början var tanken att inleda rekrytering i egen regi i slutet av 2023 och hålla intervjuer under början av det här året. Kommundirektören Carolina Leijonrams förhoppning var då att kunna presentera en ny ekonomichef i mars. 

Men det hela drog ut på tiden och i slutet av januari kunde vår tidning berätta att kommunen ännu inte börjat.

"Vi har inte påbörjat processen. Vi har en mycket bra interim lösning så länge. Andra frågor har behövts och behöver hanteras just nu. Vi hanterar årsredovisning och bokslut 2023. Budget 2024 som inte är i hamn. Budget 2025 som ska hanteras med prislappsmodellen", skrev Carolina Leijonram i ett mejl.

Fram till och med sista maj är Camilla Johansson tillförordnad ekonomichef, men processen med att hitta en permanent chef har fortfarande inte kommit igång.

Förlängs

Nu står det därför klart att hennes förordnande förlängts året ut.

"Jag har förlängt Camilla Johansson som tillförordnad ekonomichef till årsskiftet. Detta för skapa tidsmässigt utrymme för att se över roller och ansvar samt hantera rekrytering till vakans på ekonomiavdelningen", skriver Carolina Leijonram i ett mejl nu. 

Tjänsten ska dock komma ut.

"Vi kommer att utannonsera tjänsten, troligtvis efter sommaren/hösten", skriver kommundirektören. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt