Annons:

Jättebygget på riksväg 40 tar ingen paus i sommar – så påverkas trafiken

Sommarens omledningar på riksväg 40 mellan Nässjö och Eksjö påverkar trafiken. Foto: Elisabeth Konnebäck/Trafikverket.

Jättebygget på riksväg 40 tar ingen paus i sommar – så påverkas trafiken

Riksväg 40 mellan Nässjö och Eksjö byggs om till mötesfri väg. I sommar genomförs två större arbeten som leder till omledningar i trafiken.

Annons:

Projektledaren Mikael Hårrskog berättar att Trafikverket kommer utföra två större arbeten på sträckan mellan Nässjö och Eksjö i sommar. Trafiken kommer ledas om via väg 31 och 128 under perioderna 24 juni–14 juli och 12 augusti–15 september.

– Under omledningen arbetar vi med VA och trummor för dagvatten och faunapassager. Vi kommer även att utföra asfalteringsarbeten. Det är viktigt att som bilist följa vägskyltningen, dämpar farten och inte äventyra säkerheten för dig själv, andra bilister och för oss som bygger om vägen, säger Mikael Hårrskog i ett pressmeddelande. 

Goda råd förbi ett vägarbete

En sträcka på 14 kilometer byggs om till mötesfri väg. Det byggs dessutom en elva kilometer lång gång- och cykelväg, en ny pendlarparkering, nio busshållplatser i vardera riktningen, nytt viltstängsel och fem viltpassager.

Trafikverket uppmanar bilister att visa hänsyn och vara uppmärksamma när man passerar ett vägarbete och ger ett par goda råd: 

·      Dämpa farten – det kan förekomma arbetsfordon eller personal i nära anslutning till vägbanan.

·      Stressa inte – du kommer fram även om resan tar lite längre tid.

·      Kör så du blir uppmärksam på eventuell skyltning, exempelvis sänkt hastighet, trafikljusreglering eller omledningsskyltar.

·      Lyssna på trafikradion – där får du aktuell information om trafikläget.

·      Ta inga risker som äventyrar trafiksäkerheten för dig själv, andra bilister eller de som arbetar för att förbättra vägen för dig – då kommer alla hem tryggt och säkert.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt