Annons:

Gatuchefen: "Vi tar det här väldigt allvarligt"

En kommuninvånare var irriterad över det bemötande hon fick när hon försökte ge förslag på att öka tryggheten. Gatuchefen Andreas Horste tycker att han agerade precis så som han kunde agera.
– Det låg inte i min befattning att ta det beslutet och då försökte jag förklara det, säger han.

Annons:

Efter den senaste tidens otäcka händelser, bland annat en grov våldtäkt i Kungsparken i Vimmerby, har kommunen agerat. Runt om i kommunen ökas belysningen på. 

– Jag kan förstå att en del Vimmerbybor är oroliga och vi tar det här på största allvar. Vi vill göra det så säkert som möjligt utifrån våra förutsättningar och vad vi kan göra. Ett snabbt beslut togs att tända upp i Vimmerby och nu fortsätter vi med kransorterna under hela veckan, säger gatuchefen Andreas Horste. 

Framöver kommer man även att titta på andra åtgärder. 

– Vi kommer att titta på träd, buskar och belysning runt andra områden. Och det gäller även kransorterna, inte bara Vimmerby stad. 

"Fick ett samtal"

En kommuninvånare var irriterad efter att ha försökt att inkomma med förslag till kommunen. Så här ser Andreas Horste på det:

– Jag fick ett samtal från den här personen, som förklarade att hen var orolig och rädd och att synen i den här parken var dålig. I början när jag förklarade läget, att vi släcker ned lyset vid 22.00, förklarade jag att vi lyft frågan med politikerna. Men att jag inte kunde ge hen ett svar, då det inte låg i min befattning att ta det beslutet. Därför svarade jag att det var en kostnadsfråga. Jag kan inte ta det beslutet själv, men frågan var lyft till kommunledningen.

Senare meddelade kommunledningen att parken inte ska släckas ned någon gång.

– Det beslutet togs sedan av politikerna på eftermiddagen och verkställdes redan torsdag kväll/natt i Vimmerby stad. Vi lade en order till VEMAB om kransorterna, då det krävs mer manuellt arbete där. 

"Får titta mer långsiktigt"

Från gatukontorets sida ser de gärna att allmänheten inkommer med synpunkter. 

– Det är gatukontoret som är ansvarigt för det här och det går att kontakta oss antingen via mejl eller telefon för att lämna synpunkter. Vi har redan fått in en del som vi kommer att presentera för politikerna, men ser gärna att det är fler förslag som kommer in. På kommunens hemsida finns ett formulär för synpunkter och klagomål. 

Direkt sker inga fler åtgärder än de som redan har vidtagits.

– Det här var det snabba beslutet vi kunde ta. Sedan får vi titta mer långsiktigt och ta fram en lösning tillsammans med kommunledningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt