Annons:

Förseningarna kvarstår – flera byar glömdes bort

Flera byar glömdes bort när Reno Norden skulle köra igen förseningarna. Bilden är en genrebild och har inget med artikeln att göra. Foto: Pixabay

Förseningarna kvarstår – flera byar glömdes bort

Förra veckan tömdes inte sopkärlen i Rumskulla. Reno Norden lovade att det skulle åtgärdas – och i samhället har soporna hämtats. Däremot glömdes ett flertal mindre byar bort.
På sin hemsida skriver VEMAB att man beklagar det inträffade.

Annons:

Det var i onsdags som Vimmerby Energi- och Miljö AB, VEMAB, meddelade att tömning av kärl 1 avbröts i Rumskulla med omnejd. Hämtningen skulle dock fortsätta på torsdagen.

Men då kom ett nytt besked – de sista kärlen skulle tömmas i slutet av veckan och entreprenören, Reno Norden, skulle köra ytterligare tömningsrundor i Rumskulla under helgen.

Då glömdes ett flertal byar bort, bland annat Grönsved och Norrhult. Enligt entreprenören berodde det på att personalen inte var van med rutten.

"Tyvärr har det visat sig att ett flertal kärl och byar ändå missats, exempelvis kring Grönsved och Norrhult. Enligt entreprenören beror detta främst på att rutten kördes av personal som normalt sett inte kör denna rutt. Vår kundtjänst har fått in ett antal samtal från kunder från denna rutt som meddelat att deras kärl inte blivit tömda", skriver VEMAB på sin hemsida.

Felet ska åtgärdas

Vimmerby Energi- och Miljö AB lovar att felet ska åtgärdas så fort som möjligt, men kan inte garantera tömning innan det är dags för nästa ordinarie tur om en vecka.

"Tyvärr var en av deras sopbilar med om en olycka förra veckan och är på verkstad för reparation. Detta påverkar tyvärr entreprenörens möjligheter att åtgärda missade hämtningar. VEMAB kan i dagsläget inte garantera att entreprenören åtgärdar de missade hämtningarna innan nästa ordinarie hämtning som är nästa tisdag. Om den missade tömningen inte åtgärdas innan nästa ordinarie hämtning tar entreprenören med extrasäckar med restavfall utan kostnad. VEMAB förstår att dessa störningar innebär bekymmer för våra kunder och beklagar detta", skriver VEMAB.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt