Annons:

Midnattsrean lyckad även i år – ser fortfarande ett intresse hos Vimmerbyborna

Annicha Gustafsson och Tove Karlstedt ser fortfarande ett intresse hos Vimmerbyborna att besöka midnattsrean.

Midnattsrean lyckad även i år – ser fortfarande ett intresse hos Vimmerbyborna

Midnattsrean på bokhandeln bra även detta år i Vimmerby. Mycket folk strömmade in under småtimmarna.
– Det var en lyckad rea inatt, säger Annicha Gustafsson, på bokhandeln i Vimmerby.

Annons:

Dock var det inte riktigt lika många som föregående år. Annicha Gustafsson som jobbar på bokhandeln tror att det kan bero på snöovädret som rådde under natten samt att sportlovsveckan redan är förbi.

– Det var en lyckad rea inatt! Dock kom det inte lika mycket folk som förra året, men det var en bra natt ändå. Snön gör väl sitt och sedan hamnade inte rean under sportlovet i år heller. När det är sportlov brukar lite fler komma då de känner att man kan vara uppe lite senare på kvällen, tror hon.

Matböcker är populärt

Trots ett minskat antal besökare så ser Annicha fortfarande ett intresse hos Vimmerbyborna att hålla öppet vid midnatt. I år, likt tidigare, har man ett brett utbud med många olika böcker med på rean. Annicha själv tycker att faktaböckerna är vassast i år. 

– Vi har en bra mix av böcker med. I år skulle jag säga att vi har ett väldigt bra utbud på faktasidan. Sedan har vi också ett brett utbud på skönlitterära böcker som kan locka många. 

Vad personalen på bokhandeln kan se är extra populärt i år är olika typer av matböcker. 

– Det är mycket matböcker, vad man ska äta som är bra för magen och liknande. Man ska tänka utifrån det inre. Sedan är det också en fågelbok som går lite extra bra. 

Julia Jonsson

Elev på Mediaprogrammet

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt