Annons:

  • I natt slog dörrarna till bokrean upp –

    Emma Harrysson-Karlsson, en av bokhandelns två ägare är positivt överraskad över att så många besökte bokhandeln i natt. Foto: Johanna Karlsson

  • I natt slog dörrarna till bokrean upp –

    Otto och Samuel Läck besökte bokrean på tisdagen. Otto skulle gärna hitta fler fantasyböcker. Foto: Johanna Karlsson

  • I natt slog dörrarna till bokrean upp –

    Bokrean var välbesökt under både natten till tisdagen och under dagen. Foto: Johanna Karlsson

I natt slog dörrarna till bokrean upp – "Vissa verkar gå varje år"

I natt slog dörrarna upp till Vimmerby bokhandel när årets bokrea startade. Traditionen trogen fylldes butiken av nattsuddare som gett sig ut i halkan för att botanisera bland årets reafynd.
– Det är imponerande att folk tog sig ut när det var så halt, säger butiksägare Emma Harrysson-Karlsson.

Annons:

Vimmerby bokhandel fortsätter med traditionen att hålla nattöppet när bokrean startar. Trots besvärligt väglag tog sig folk till butiken, och traditionen trogen ringlade en liten kö med lässugna utanför butiken vid midnatt. 

– Jag tänkte på vägen in att ”det kommer ju ingen”, men det var folk här nästan hela tiden faktiskt. Det är imponerande att folk tog sig ut när det var så halt, säger Emma Harrysson – Karlsson som driver butiken tillsammans med Lotta Daniels.

Att hålla nattöppet som premiär på bokrean börjar bli en lång tradition, och något som bokhandeln i Vimmerby är relativt ensamma om.

– Vissa verkar gå varje år. Det känns som att det är lite tradition att komma hit på natten. För oss var det enda gången förra året när det var kö utanför så vi kände att det är klart att vi ska fortstätta med traditionen!

Förra årets bokrea blev lite speciell i butiken eftersom de nya ägarna just tagit över butiken. I år har det lagts mer krut på rean. 

– Förra året visste vi inte förrän i sista stund om vi skulle få tag i böcker eller inte eftersom de beställs ett år i förväg. Så det var en mindre bokrea då än vanligt. I år har vi dragit på tycker vi om man jämför!

Vad är folk ute efter? 

– Romaner och deckare gick mycket i natt. Men även nyheter går bra. Björn Nattiko Lindeblads bok har gått bra, den är redan slut tror jag. 

Bröderna Otto och Samuel Läck är i butiken tillsammans med sin mamma Bettina Läck. De är egentligen ute efter en almanacka och hade glömt bort bokrean. 

Brukar ni besöka bokrean?

– Ja jag brukar göra det. Nu har vi precis börjat kolla, men vi hittar säkert något, säger Bettina. 

– Jag läser mest Kung Pow, det är en fantasyserie om världens farligaste kampsport. Fast jag har redan läst ut alla böckerna så jag väntar på någon ny, säger Otto. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt