Annons:

Polisens varning – nu kommer bluffmejlen från

Nu varnas det för bluffmejl från Skatteverket. Foto: Pixabay

Polisens varning – nu kommer bluffmejlen från "Skatteverket"

Mejl som ser ut att komma från Skatteverket börjar nu trilla ned i personers mejlkorgar. Enligt polisen är avsikten att få dig att lämna ut information om ditt kontokort.
– Klicka absolut inte på länkar eller bilagor, säger Jan Olsson vid polisens nationella bedrägericentrum till Dinapengar.se, som skrivit om varningen.

Annons:

Bedragare håller sig alltid framme när skatteåterbäringen närmar sig. På olika sätt försöker de lura intet ont anade människor med sina bedrägliga försök. 

Ofta vill bluffmakarna att man ska klicka sig vidare till en ny sida på internet.

– Den här sortens mejl kommer varje år i deklarationstider. Det är ofta på en ganska låg summa, några tusenlappar och en ojämn summa för att verka trovärdigt, säger han till Dinapengar.se.

Men skulle man dumt nog klicka på länken och uppge sin kortinformation är det en övervägande risk att ens konto töms på pengar, menar polisen.

Ska radera mejlet

Skatteverket har vid flera tillfällen betonat att myndigheten inte skickar ut den typen av mejl till privatpersoner – och att man därför ska ha det i åtanke när ett mejl dimper ned i mejlkorgen.

I fredags gick Skatteverket ut med en varning på sin hemsida där man varnar för bluffmejl av olika varianter.

– Falska mejl är särskilt frekventa under vissa perioder, till exempel när det är deklarationsdags, skriver man i ett meddelande.

Misstänker man att mejlet är en bluff rekommenderar Skatteverket att man omedelbart raderar mejlet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt