Annons:

Här är alla datum att hålla koll på för skatteåterbäringen

Ekonomiskt tungt i januari? Då kanske information om skatteåterbäringen 2019 kan få dig på banan igen.
För att få pengarna kvickt gäller det att inte missa något viktigt datum.

Annons:

Skatteverket är nu färdiga med planeringen inför 2019 års deklaration och alla datum är fastlagda. Det gäller både de viktigaste dagarna för deklarationen och skatteåterbäringen samt fastighetsdeklarationen, skriver Expressen. Dessutom kommer det bli ett antal nyheter i 2019 års deklaration.

– Det jag kan säga är att vi fortfarande är i planeringsstadiet och att det inte är klart än vilka nyheterna blir, säger pressekreterare Lars Aden Lisinski, till Expressen.

Skatteverket fortsätter att trycka på att svenska folket ska deklarera digitalt och överge pappersdeklarationen. När tiden för deklarationen 2018 gick ut i maj hade över 6,1 miljoner svenskar deklarerat digitalt, vilket var en ökning med drygt 325 000 personer jämfört med 2017.

Då får du dina pengar

Skatteverket kan fresta med att skatteåterbäringen kommer extra tidigt om man deklarerar digitalt, använder någon av de övriga e-tjänsterna, har en digital brevlåda och inte gör några ändringar. Dock är det viktigt att inte godkänna deklarationen utan att först ha gått igenom vilka avdrag som du kan vara berättigad till i deklarationen.

Om du vill ha pengarna tidigt behöver du e-deklarera utan några förändringar sedan 2 april i år. Annars kommer du behöva vänta en tid på pengarna. Den som är snabb kan få den eventuella skatteåterbäringen redan en vecka innan påsk.

Den digitala deklarationen öppnar 19 mars och det gäller app, e-tjänst, telefon och sms. 2 maj är sista dag att deklarera och deklarationen ska vara inne senast vid midnatt. Har man inte begärt anstånd och ändå är sen riskerar man att straffas med en förseningsavgift. 

Mellan den 4 och 7 juni får de som får slutskattebeskedet i juni sin skatteåterbäring. Mellan den 6 och 9 augusti får de som pappersdeklarerar sina skattepengar.

Om man drabbas av restskatt och får sitt slutskattebesked i augusti ska inbetalningen vara bokförd på Skatteverkets konto den 12 november senast. För den som fick restskatt och slutskattebeskedet i september ska inbetalningen vara bokförd på Skatteverkets konto den 12 december. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt