Annons:

Nu utökas bibliotekets öppettider:

Bibliotekets öppettider utökas under sommaren. Foto: Pixabay

Nu utökas bibliotekets öppettider: "Självklart att möta deras behov"

Biblioteket får nya öppettider från och med juni. Tidigare år har biblioteket varit stängt två förmiddagar i veckan. Nu öppnar man klockan 10.00 måndag till fredag.
– Vi har många besökare varje år och önskemålet från många är att utöka öppettiderna på förmiddagen. Vi har gjort några ändringar i schemat och är glada att kunna möta medborgarnas önskan, säger Petra Genfors, ansvarig för biblioteksverksamhete

Annons:

Tidigare har biblioteket haft öppet totalt 25 timmar under veckan på sommaren. Denna sommar blir det i stället 34 timmar. Främst är det måndagar och tisdagar som förändras, då man öppnar redan på förmiddagen.

– Biblioteket är till för medborgarna och det är självklart att vi ska möta deras behov så långt det är möjligt. Sedan ska det fungera med semesterperioden också, säger Petra Genfors.

Lördagen kommer att vara stängd precis som tidigare år. Biblioteksfilialerna i Storebro och Södra vi hålls stängda under veckorna 26 till 34.

De digitala besöken på bibliotekets hemsida ökar varje månad precis som de digitala lånen av e-böcker och ljudböcker, en trend som ses i hela landet.

– Utöver det har vi nästan 100 medborgare som får stöd i sin läsning via Boken kommer, en tjänst för dem som inte själv kan ta sig till biblioteket, berättar Petra Genfors.

Vimmerby bibliotek har drygt 5 500 fysiska besök varje månad.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt