Annons:

Folkfest på öltältet – så många kom: ”Stolt som en tupp”

Över 3 000 personer besökte Åbros öltält i Källängsparken under de två dagarna. Foto: Ossian Mathiasson

Folkfest på öltältet – så många kom: ”Stolt som en tupp”

Förutsättningarna kunde inte ha varit bättre och Vimmerbyborna hittade sannerligen ut. Åbro Bryggeris årliga öltält i Källängsparken blev en folkfest.
– Jag vet ingen exakt siffra men det är i alla fall över 3 000 personer. Vi är jättenöjda, säger Åbros Maria Wester.

Annons:

I helgen blev det återigen festligheter för Vimmerbyborna när Åbro anordnade sitt elfte öltält i ordningen.

Direkt efter att årets sommarfest tagit slut klockan 02.00 meddelade arrangören Maria Wester att de kommer tillbaka nästa år igen. 

– Ja, absolut. Det är givet, definitivt. Jag tänker att vi ska köra ett nytt koncept till nästa år, jag har en idé som jag ska ta med mina chefer först. Min tanke är i alla fall att göra det mer Åbro-aktigt, säger Maria Wester. 

Det finns inga planer att ta hit ett större band?

– Nej, det är inte min grej. Då måste vi höja entrén och det är vi inte ute efter. I dagsläget skulle vi inte kunna dra in storband med den entréavgiften som vi har. Men det är klart att vi går med vinst, annars skulle vi inte fortsätta. Vi vill behålla det i den här skalan, ha kvar entréavgiften och kör de lokala banden, säger hon. 

"Stolt som en tupp"

Förra året kom det knappt 2 300 besökare under de två dagarna. Årets mål var att landa mellan 3 000 och 4 000 besökare – och det var något som de uppfyllde. 

– På lördagskvällen vällde det bara in folk och värmen gjorde att det kändes som att man var utomlands. När jag trodde att klockan var 23 så var den 01.30, det säger typ allt om kvällen. Folket är glada och det känns skönt att ha en blandad ålder, då blir det en fin stämning i parken, säger hon. 

Det bästa med årets öltält?

– Folket och att vi har nått ut till alla runt omkring. Det är folk från Oskarshamn, Västervik, Eksjö och Kisa. De åker verkligen för att komma hit, vi har ett namn. Det är guld värt. Och sen har stämningen varit fantastisk, säger hon och lägger till:

– Jag är stolt som en tupp för att hela teamet har jobbat för varandra och lättad över att det har gått så bra. Personalen har slitit hårt och det gäller att ha högt tempo.

"Det var en het gryta"

Under lördagseftermiddagen höll Åbro i en del aktiviteter med bland annat hoppborgar, ansiktsmålning och provsmakstält i parken. Rock mot Cancer var också med och anordnade musikunderhållning och en liten fotbollsturnering för att samla in pengar till Cancerfonden. 

– Det var strålande solsken, klarblå himmel och inte alls mycket folk här. Jag har förståelse för det, det var en het gryta. Bilen visade på 40 grader när jag åkte iväg en stund, säger Wester. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt