Annons:

Arbetsförmedlingens och Hultsfreds kommuns arbete- och integrationsenhets lokaler invigdes på tisdagskvällen. Kommunalrådet Lars Rosander och Arbetsförmedlingens chef i norra Kalmar län, Lars Borgemo, knöt ett band vid invigningen. Foto: Ossian Mathiasson

ARBETSFÖRMEDLINGEN FLYTTAR IN I NYA LOKALER – INVIGDES I KVÄLL

Under det senaste året har det gamla biblioteket i Hultsfred genomgått en totalrenovering. Nu är allt klart – och tidigare i kväll var det invigning av Arbetsförmedlingens och Hultsfreds kommuns arbete- och integrationsenhets lokaler.

Annons:

I mars 2016 fattade Arbetsförmedlingen det formella beslutet att utöka sin närvaro i Hultsfred med 10-15 tjänster. De såg att det fanns ett stort behov av handläggare utifrån den höga andelenen nyanlända i Hultsfreds kommun och det innebar att de behövde större lokaler.

Det man kom överens om var att Arbetsförmedlingen skulle flytta från sina nuvarande lokaler i Hultsfred till bibliotekets lokaler vid Hultsfreds gymnasium.

20 miljoner har det kostat

Under det senaste året har det gamla biblioteket renoverats för fullt och kostnaden för renoveringen ligger på ungefär 20 miljoner kronor.

I dag var det officiell invigning av Arbetsförmedlingens nya och fräscha lokaler på nästan 1 000 kvadratmeter.

Invigningen innehöll bandknytning och fanfar. Tal hölls av kommunalrådet Lars Rosander, kommunchefen Lars Rönnlund, Maria Karlsson och Kalle Östergren från Arbetsförmedlingen samt Karin Ericsson från Regeringskansliet

I anslutning till denna lokal flyttar även kommunens arbetsmarknads- och integrationsenhet in, de är placerade på våningen ovanför. 

Mycket mer om Arbetsförmedlingens nya lokaler och invigningen kommer under kvällen och morgondagen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt