Annons:

Kallar till krismöte med anledning av lantbrukarnas situation

Länsstyrelsen kallar till krismöte med anledning av lantbrukarnas situation. Foto: Pixabay

Kallar till krismöte med anledning av lantbrukarnas situation

Läget för lantbrukarna i Kalmar län – till följd av årets torka och bristen på nederbörd – är allvarligt. Nu kallar Länsstyrelsen till krismöte, skriver SVT Nyheter Småland.

Annons:

Under torsdagen samlas aktörer som LRF, Lantmännen, Arla, Swedish Agro och länets kommuner till ett krismöte om foderbristen.

– Syftet med mötet är att sammanställa en gemensam lägesbild, att förutse konsekvenser på kort och lång sikt och att diskutera möjliga åtgärder. Det är jättemånga som hört av sig och vill hjälpa till. Vi hoppas att vi kan få råd och tips ifrån varandra hur vi skall gå vidare med det här, säger Karin Bergman stabschef på Länsstyrelsen, till SVT Nyheter Småland.

Länsstyrelsen och länets kommuner har vidtagit en del åtgärder för att hjälpa lantbrukarna, men det kommer krävas mycket för att komma till bukt med torkan och foderbristen.

– Den långa torkan är mycket oroande för länets lantbruk. Vi samverkar redan kring vattenbristen och låga flöden i våra vattendrag. Nu måste vi ha krissamverkan i foderbristfrågan också, säger landshövding Thomas Carlzon i ett pressmeddelande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt