Annons:

Prime byter koncept – inget mer steakhouse:

Prime byter koncept i höst, men det blir fortfarande mycket kött på menyn. Foto: Pixabay

Prime byter koncept – inget mer steakhouse: "Ska bli jättekul"

Club Primes restaurang har varit ett steakhouse sedan starten. Nu blir det förändringar.
I höst byter man helt koncept.
– Det ska bli jätteroligt, säger verksamhetschefen Wisam Salim.

Annons:

Men trots att Prime överger steakhouse blir det inte en mindre köttig meny. Det nya konceptet, som kallas "Prime Family Dining", ska bli en mer lokal och närproducerad sådan. 

– Vi har haft ett samarbete med steakhouse sedan vi öppnade och har varit nöjda med. Vi vill dock känna mer flexibilitet och jobba mer med närområdet och det närproducerade. Det är något som jag har jobbat både mycket och länge med, säger Wisam Salim, verksamhetschef för Hotell Ronja.

Avtalet sägs upp i dagarna och tar slut om några månader.

– Men vi behåller köttänktet. Det här bli en 2.0-variant. I största mån kommer vi att använda djur från våra egna gårdar, som nötkreaturen High Land Cattle. Men det blir även mycket fläsk från Håkans glada grisar i Brantestad och lamm från Totebo samt andra aktörer i vårt närområde. För oss är det viktigt, inte minst efter den här sommaren, att stötta våra bönder. På sikt vill vi hänga kunna hänga upp köttet här, säger han.

"Köttet ska ha huvudrollen"

1935 startades slakthuset Farmekus på samma område där Primes restaurang finns i dag. Historiken vill man ta tillvara på. 

– Köttet ska spela huvudrollen, men det ska bli olika komponenter och smaker från alla världens hörn. Vi är familjeägda och det nya konceptet vill vi ska vara "Family dining". Vi tror att upplevelsen är bäst med sina nära och kära. Sedan kommer rätterna vara säsongsbetonade och i konceptet ingår det att man beställer in portioner som passar sällskapets antal och önskan. Det ska bli som sällskapets egna lilla buffé.

Att jobba med fermentering blir också en del av det nya konceptet.

– Vi ska ta tillvara på säsongens råvaror för att förlänga säsongen i en annan form och smak. Vi kommer behålla vissa nuvarande delar, som till exempel hamburgare, men ett stort fokus kommer även att läggas på grönt och vegetariskt.

Satsar på luncher

Framöver kommer man att jobba hårt med det nya konceptet, som man ska dra igång med under senhösten.

– Det är ambitionen och det känns jättekul. Alla är väldigt taggade och det här blir det första steget i vår process.

Samtidigt planeras det även för att börja med luncher. 

– Vi känner att vi ligger bra till för det och det är en hel del som tränar på sin lunch på gymmet. Det ska inte bara bli kött, inte bara husmanskost – utan vi siktar på att vara flexibla. Det ska bli jättekul och jag ser verkligen fram emot det, säger Wisam Salim.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt