Annons:

Ny sänkning av vattennivån i dammen – ska pågå i en vecka

Ytterligare en sänkning av vattennivån i dammen i Gullringen är planerad. På fredag börjar tömningen och upprustningsarbetet som ska pågå i en veckas tid. Foto: Privat

Ny sänkning av vattennivån i dammen – ska pågå i en vecka

Brännebro Kraft AB har redan gjort en sänkning av dammen i Gullringen. På fredag blir det ytterligare en och då startar de upp arbetet med byte av bottenluckan.

Annons:

I början av september tömdes dammen på vatten med anledning av Brännebro Kraft AB:s ägare Andrew Johnston ville se hur dämmet såg ut. 

”Syftet med tömningen var att kartlägga hur dämmet såg ut samt i vilket skick lyftanordningar och liknande såg ut inför byten och reparationer av luckor”, sa Andrew Johnston i en kommentar till Dagens Vimmerby då. 

Då flaggade han för att dammen kan komma att tömmas igen under hösten för att byta och åtgärda de luckor som är i behov av utbyte. 

Arbetet pågår i en vecka

På fredag startar arbetet som innebär byte av dammluckor och mindre reparationer av dämmet. Dammen kommer sänkas under cirka en vecka med start på fredag. 

”Vid arbeten med dämmet kommer gångvägen spärras av så att arbetena kan bedrivas säkert och att allmänheten inte blir skadad. Vi kommer även spärra av stränderna vid intaget med avspärrningsband så att ingen ramlar i då det blir ganska brant när vattnet är sänkt”, skriver Andrew Johnston på Facebook. 

Enligt Johnston har Vimmerby kommun givit sitt medgivande då det bryter mot gällande servitutsavtal men dammen påverkas inte eftersom det inte finns någon nedre dämningsgräns. 

Gullringens sportfiskeklubb är också informerade och ställer sig bakom åtgärderna, enligt Johnston. 

I samband med sänkningen kommer Vimmerby kommuns att kontrollera och eventuellt reparera bryggan samt återställa stranden.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt