Annons:

Kommunalrådet om satsningen:

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) säger att Gullringen nu hamnar på världskartan.

Kommunalrådet om satsningen: "Gullringen hamnar på världskartan"

Inget större än den här satsningen i Gullringen har skett sedan Astrid Lindgrens Värld etablerades i Vimmerby kommun. Det anser kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).
– Det här gör att Gullringen hamnar på världskartan, säger han.

Annons:

Kommunen jublar ordentligt över Andrew Johnstons satsningar i Gullringen. Kommunalrådet Tomas Peterson (M) är överväldigad. 

– Det här är en internaionellt enormt spännande satsning. Ett hotell i ett vattenfall, det är en världsunik satsning. Att det ska hända i Gullringen är helt fantastiskt. Det kommer bli en stor turistattraktion som också kommer få väldigt mycket publicitet. Det är jättejättespännande, säger Tomas Peterson.

Vad tror du att det kommer betyda?

– Det kommer ge turisttillströmning, Gulringen hamnar på världskartan, Vimmerby kommun kommer dra nytta av det här – hela den här delen av Sverige drar nytta av det här.

"Bästa som hänt sedan ALV"

Tomas Peterson menar att det är det överlägset största som hänt under hans tid vid makten – och ännu längre tillbaka än så.

– Jag skulle säga att det är det bästa som hänt sedan Astrid Lindgrens Värld etablerades. Inte rent storleksmässigt, men det är så unikt och en så enormt spännande satsning. Sedan har det hänt mycket med företag och jobbskapande, bland annat BoKlok, men det här är väldigt speciellt.

Hur reagerade du själv när du fick vetskap om planerna?

– Jag blev väldigt överraskad. Kommer man kunna realisera de här planerna? Hur ska man få ekonomi i det? Det var många frågor som snurrade. Men Genberg (Mikael) har lyckats tidigare och det har visat sig. Det är fascinerande. 

Ser du några risker i projektet?

– Det finns alltid riskmoment i sådana här investeringar, men det har gått bra för Andrew i Boxholm och Genbergs satsningar har också gått bra. Jag ser en liten risk för det, jag tror att det kommer bli väldigt lyckat och bra. Det är viktigt att vi alla känner att det här vill vi ha.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt