Annons:

 • Besöksdag inför stundande gymnasieval:

  Hilda Samuelsson, Ellen Nyström, Elsa Karlsson, Ajla Dreco och Mahmed Abdi var fem av drygt 250 niondeklassare som besökte Vimmerby gymnasium inför det stundande gymnasievalet i tisdags. Foto: Ossian Mathiasson

 • Besöksdag inför stundande gymnasieval:

  Eleverna på det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteende berättade mer om sitt program för de nyfikna niorna.

 • Besöksdag inför stundande gymnasieval:

  Läraren Carina Johansson bad alla nior berätta något om sig själv när de besökte det samhällsvetenskapliga programmet.

 • Besöksdag inför stundande gymnasieval:
 • Besöksdag inför stundande gymnasieval:
 • Besöksdag inför stundande gymnasieval:
 • Besöksdag inför stundande gymnasieval:

Besöksdag inför stundande gymnasieval: "Blir inte lika läskigt"

Vimmerby gymnasium hade besök av ungefär 250 elever från årskurs 9 i tisdags. Det var en besöksdag som niondeklassarna lovordade och kommer spela in i deras gymnasieval.

Annons:

Nedräkningen till gymnasiet har börjat för niondeklassarna. 

Med drygt två månader kvar till gymnasievalet är framtidsvåndan stor bland många niondeklassarna medan det finns andra som vet vad de vill och har framtiden utstakad. 

Oavsett så finns det många frågetecken som bäst besvaras av gymnasieeleverna själva och under tisdagen höll Vimmerby gymnasium en traditionsenlig besöksdag för att bringa klarhet i det stundande vägskälet. 

"Blir inte lika läskigt"

Ungefär 250 nyfikna och förväntansfulla årskurs 9-elever från Astrid Lindgrens skola, Vimarskolan, Albäcksskolan i Hultsfred, Furulundsskolan i Mariannelund och Ankarsrums skola samlades i entréhallen och fick under två pass möjlighet att träffa lärare och elever på skolans program. 

Hilda Samuelsson och Ellen Nyström från Vimarskolan, Elsa Karlsson från AL-skolan och Ajla Dreco och Mahmed Abdi fick information om det samhällsvetenskapliga programmets beteendevetenskapsinriktning på eftermiddagen. 

– Jag tycker att besöksdagen är jättebra och fyller en bra funktion där man får se hur det är på gymnasiet under en skoldag. Vi har fått träffa många elever och lärare, vilket gör att man får en uppfattning om det är en skola som skulle passa, säger Hilda Samuelsson och lägger till: 

– Bara att man får se hela skolan och blir mer bekväm med lokalerna och matsalen tror jag är bra. Då blir det inte lika läskigt när man kommer hit första gången i höst, säger Samuelsson. 

Dreco vet vad hon vill

Ajla Dreco är så gott som säker på att hon ska välja samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteende i Vimmerby. 

– Ja, det är programmet och inriktningen som jag är mest intresserad av så det är antagligen det jag kommer söka när det är dags. Jag tycker att programmet verkar mycket bra, säger Ajla Dreco. 

Det var för henne viktigt att uppleva miljön på Vimmerby gymnasium och hon var nöjd.

– För oss är det helt nytt att komma hit och se Vimmerby gymnasium då vi går på Albäcksskolan. Här finns det program som vi inte har i Hultsfred, bland annat handels- och administrationsprogrammet och flera inriktningar på samhäll. Det är intressant att få information om programmen och se nya människor, säger Dreco. 

"Vill utvecklas som fotbollsspelare"

Mahmed Abdi går på Albäcksskolan är klar och tydlig med att han vill gå på Vimmerby gymnasium och fotbollsprofilen har han fastnat för. 

– Jag vill utvecklas som fotbollsspelare och då känner jag att det är en bra chans att gå i Vimmerby gymnasium. Jag funderar på två program, det blir antingen handelsprogrammet eller samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteende. 

Elsa Karlsson är inställd på att gå samhällsvetenskapliga programmet men har ännu inte bestämt vad det blir för inriktning. 

– Jag har kollat på media och beteende. Det känns jättebra att man får kolla på de två programmen och se om det passar, säger Elsa Karlsson.

Intresserade av profilerna

Hilda Samuelsson, som till vardags spelar i Vimmerby IF, var också intresserad av gymnasiets fotbollsprofil, likaså Ellen Nyström. Elsa Karlsson skulle titta på gymnasiets ishockeyprofil.

– För mig är själva profilen av stort värde. Jag ska söka till fotbollsgymnasiet i Jönköping men jag vet inte hur mycket jag vill satsa på fotbollen. Antingen skulle jag kunna gå all in, flytta till Jönköping och spela där eller så känner jag att jag vill ha fotbollen vid sidan av och stannar kvar i Vimmerby, pluggar på gymnasiet och spelar vidare i Vimmerby IF. Vi får se, säger Samuelsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt