Annons:

Nordeas kontor stängs i juni –

Kontoret i Vimmerby stängs i juni i år.

Nordeas kontor stängs i juni – "Blandade känslor för de anställda"

I juni stänger Nordea sitt kontor i Vimmerby. Totalt berörs ett tiotal personer. – Vi hoppas att vi inte ska tappa kunder på det här, säger Carl Nyström, regionchef för Nordea i Småland och Blekinge.

Annons:

Nordea, som gjorde en vinst på 40 miljarder kronor 2014, stänger sitt kontor i Vimmerby. Personalen på kontoret i Vimmerby kommer att flyttas till Västervik. Det avslöjade Dagens Vimmerby redan i går kväll.

– Vi flyttar helt enkelt vår verksamhet och personal och kunder följer med. Vår ambition är att bli bäst på rådgivning och då behöver vi kraftsamla för att ta ytterligare steg. Vi tror att vi tillsammans kan lyfta service och rådgivning ett snäpp, säger regionchefen Carl Nyström. 

Är det en besparingsåtgärd?

– Syftet är att stärka upp rådgivningskvaliteten och servicen, men under en lång tid har besöken till våra kontor successivt minskat. Skillnaden är ganska dramatisk och fler och fler använder sin internetbank eller mobilbank. Därför behöver vi kraftsamla oss. 

"Stor förändring"

I Vimmerby sitter fem personer på bankkontoret varje dag.

– Vi har fem personer som sitter där fem dagar i veckan, men totalt är det ett tiotal personer som berörs. De kommer åka till Vimmerby ibland också, eftersom vi har kunder kvar där. Men dessa kommer jobba i Västervik i stället. 

Hur tog personalen beskedet?

– Med blandade känslor så klart. Personalen i Vimmerby har varit anställd hos oss en väldigt lång tid och det är en stor förändring. Men de ser också fördelar, att de får fler kollegor och kan utvecklas ytterligare. Det är en känsla av förändring. 

Ser ni någon risk i att förlora kunder i Vimmerby?

– Vi hoppas inte det. Vi hoppas kunna hitta lösningar för varje enskild kund och jag uppmanar dem att ta kontakt med oss och berätta vad de har för behov. Vi vill fortfarande vara en relevant bank för människor i Vimmerby med omnejd. 

Inte unikt

Även kontoret i Oskarshamn stängs och flyttas till Kalmar. Förändringen är inte helt unik för länet. 

– Det är inte så att vi gör det här på bred front, men det är inte heller unikt för länet. Det här är konsekvenserna av ett förändrat kundbeteende och det kommer påverka hela banksektorn. Jag tror att vi kommer se fler såna här rörelser. Behoven av så många kontor blir inte lika stort med anledning av att kontorsbesöken blir färre, säger Carl Nyström. 

Nordeas sista dag som bank i Vimmerby blir den 23 juni 2016.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt