Annons:

FBSK:s glädjebesked – beviljas miljoner för nya omklädningsrum

Sedan 2011 har Frödinge/Brantestad SK legat på kommunen om ekonomiskt stöd för att bygga nya omklädningsrum. Nu kommer miljonstödet – från Allmänna arvsfonden. – Det betyder väldigt mycket, säger FBSK:s ordförande Thomas Blomberg.

Annons:

Omklädningsrummen intill Lundavallen i Frödinge har varit utdömda sedan många år. Ändå har sportklubben i Frödinge tvingats använda dem. 

Gång på gång har FBSK försökt att få stöd av kommunen – men fått nobben. 

Nu kommer stödet. Men inte från kommunen. I stället är det Allmänna arvsfonden som beviljat Frödinge/Brantestad SK ekonomiskt stöd. Det rör sig om närmare 2,5 miljoner kronor, men FBSK:s ordförande Thomas Blomberg vill inte kommentera den exakta summan. 

– Vi sökte 2,9 miljoner kronor och det är i trakterna av det. Det här är andra gången vi söker pengar ur Allmänna arvsfonden och ansökningen har vi lagt ner många timmar på, säger FBSK:s Thomas Blomberg. 

Vad betyder det här för FBSK?

– Det betyder väldigt mycket. Det är roligt med de lokaler vi har och den verksamhet vi har. Den här diskussionen startades upp på allvar 2011 och det är en stor glädje att de tror på vår idé. Det är inte lätt att få pengar. 

Blir bastu

Nu ska FBSK börja ta in offerter på själva bygget, som innefattar fyra omklädningsrum, bastu och kiosk. Någon ny klubblokal blir det inte. 

– Det är ett jäkla stort arbete och nu blir det roligare när det verkligen börjar ta form. Nu ska vi börja ta in offerter och så får vi se om några är intresserade. 

När kan allt vara klart?

– Målet är att vi kommer igång med bygget till sommaren och då är vi kanske färdiga till säsongen 2017. Vi ska riva det gamla, men ska inte bygga där. Vi har en plan med kommunen att bygga ihop det med bygdegården, så fördelen är att vi kan använda de gamla omklädningsrummen under tiden. Så dåliga är ändå inte oklädningsrummen, så att de inte alls kan användas. 

Hur känns det?

– Det känns spännande. Vi har verkligen gått och väntat på det här. Det är en lättnad, men mest glädje. 

"Lägger ingen energi"

Sedan tidigare ligger ett bidrag på 250 000 kronor från Smålandsidrotten kvar på bankkontot. 

– Det behövs säkerligen mer finanser, men vi ska också ställa upp ideellt och förhoppningsvis är det många som gör det och hjälper till. 

Hur ser du på att ni inte fått stöd av kommunen?

– Vi har ju diskuterat och pratat om det, om att de byggde Ceos bland annat. Men vi lägger ingen energi på det. Vi hoppas på hjälp av kommunen, men vi vet hur det ekonomiska läget är. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt