Annons:

SLUS-projektet sammanfattas – i ny podcast

Under flera år har näringslivet, föreningslivet, kommunen och medborgarna samarbetat för att stärka den lokala attraktionskraften i Vimmerby kommun. Nu har projektet sammanfattas – i en ny podcast.

Annons:

SLUS-projektet har förstås även sammanfattats i en skriftlig slutrapport till både Tillväxtverket och Regionförbundet i Kalmar, men man har även in spelat i en podcast för att sprida resultatet bredare och mer innovativt, meddelar man i ett pressmeddelande.

Podcasten är inspelad i intervjuform, där ett antal personer som deltagit i SLUS-projektet har fått säga sin mening om hur de har upplevt projektet. De medverkande representerar projektledning, politik, näringsliv, föreningsliv, unga och äldre medborgare, Tillväxtverket och forskare.

– Arbetet är långsiktigt och förhoppningsvis hållbart. Nu har vi en strategi och ett arbetssätt för att tillsammans utveckla kommunen och nu måste vi våga och orka hålla i även om det blåser hårt ibland. Jag tror vi är på rätt spår, säger Carina Östh, projektledare för projekt SLUS.

Projektet är en början på en längre process för att göra Vimmerby kommun till en ännu bättre plats att bo och verka på. Processen kommer fortsättningsvis att kallas för Allas Vimmerby. Fler poddar planeras att släppas framöver för att främja medborgardialogen, samarbetet, utvecklingen och den digitala samhällsförändringen i kommunen.

– Jag vill även passa på att tacka alla som medverkat i projektet och jag hoppas på ett gott samarbete även framöver, säger Carina Östh.

Här kan du lyssna på podcasten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt